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酢やレモンを調味料代わりに使う-Use vinegar and lemon as seasonings-

皆さんこんばんわ。前回の記事では血糖値で太り→老け→病んでいく!?についてご紹介させていただきました。AGEが増えないように気をつけることで、糖化はもちろん、酸化も抑えられて老化も遠ざけているとの事でした。気になる方はそちらの記事もチェックしてみてください。そして今回は、『医者が教える食事術』より一部抜粋してタイトルの内容をご紹介させていただきます。

Good evening everyone. In the previous article, we introduced how blood sugar levels can lead to weight gain, aging, and illness! By being careful not to increase AGEs, you can suppress not only glycation but also oxidation, which helps to prevent aging. If you are interested, please check out that article. And this time, we will introduce the contents of the title with an excerpt from "Doctors' Dietary Tips."

"AGEは高温で調理する事で大きく増えるのです。一番いいのは生、火を通すなら煮る(茹でる)がよく、焼く、揚げる、でだんだんAGEが増えていきます。そこで、酢には血糖値の上昇を抑えてくれ、食品中のAGEを下げてくれる効果があります。例えば、魚を食べるときに、油で揚げた状態だとかなりAGEが高くなるのですが、それをマリネして南蛮漬けにすると、酢の力でAGEが減ります。"

"AGEs increase significantly when cooked at high temperatures. It's best to eat them raw, but if you want to cook them, boiling is better, and AGEs will gradually increase if you grill or fry them. That's why vinegar has the effect of suppressing the rise in blood sugar levels and lowering the AGEs in food. For example, when you eat fish, the AGEs will be quite high if it is fried in oil, but if you marinate it and make it into Nanbanzuke, the vinegar will reduce the AGEs."

"また生の状態の肉を単純にグリルするとAGE量は5倍に増えます。ところが、グリルする前に酢に漬けるとAGE量は1/2以下に下げることができます。酢の代わりにレモン汁を用いても同様の結果が出ます。刺身で食べられる魚は、AGEが増えない生のままが最適ですが、たいていの肉は火を通さないわけにはいきません。そこで、酢やレモンを上手に調理に使う事でかなりAGEが減らせます。"

"Additionally, if raw meat is simply grilled, the amount of AGEs increases five-fold. However, if it is soaked in vinegar before grilling, the amount of AGEs can be reduced to less than half. The same results can be obtained by using lemon juice instead of vinegar. Fish that can be eaten as sashimi is best eaten raw to prevent the increase in AGEs, but most meats cannot be left uncooked. Therefore, by using vinegar and lemon in cooking, the amount of AGEs can be significantly reduced."

皆さんいかがだったでしょうか。AGEを減らすには調理方法が重要のようですね。お酢やレモン汁など普段から常備しておくと良さそうです。ここ最近は美酢などいろんな種類のお酢があって楽しめます。またプレゼントなどでも喜んでくれるのでおすすめです。今回の記事が何か参考になれば幸いです。それではまた。ありがとうございました。

What did you all think? It seems that cooking method is important to reduce AGEs. It's a good idea to keep vinegar and lemon juice on hand at all times. Recently, there are many different types of vinegar, such as beauty vinegar, which can be enjoyed. It's also recommended as a gift, as it makes a great gift. I hope this article was helpful in some way. Until next time. Thank you.


【前回記事】

【おすすめ美酢】

【医者が教える食事術】


参考文献 医者が教える食事術 最強の教科書
著者 牧田善二 
出版 ダイヤモンド社

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