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パフォーマンスを最大化する食事術〜その1〜Dietary Techniques to Maximize Performance ~Part 1~

パフォーマンスを最大化する食事術〜その1〜
『塩分の取り方に意識的になる』

これまで体に良い食べ物についていくつかご紹介させていただきました。ブルーベリーやワイン、チーズなどいろいろありましたね。気になる方はそちらの記事もチェックしてみてください。これからは朝・昼・晩の食事によって本来のパフォーマンスを高める食事術を『医者が教える食事術』より一部抜粋してご紹介させていただきます。

Here are some of the foods that are good for your body. There were blueberries, wine, cheese, and more. If you are interested, please check those articles as well. From now on, I will introduce some excerpts from "Dietary Techniques Taught by Doctors" about dietary techniques that enhance performance by eating breakfast, lunch, and dinner.

塩分の過剰摂取は、血圧を上げ腎臓を弱らせます。そもそも日本人は世界でも塩分摂取量が多い民族です。その日本人の大半に満足してもらうために外食は総じて塩味が濃くなります。居酒屋でも塩辛のようなつまみは塩分過多になるので避け、刺身にも醤油はあまりつけない工夫をしてください。”

Excessive intake of salt raises blood pressure and weakens the kidneys. In the first place, Japanese people consume the most salt in the world. Even at izakaya, avoid snacks such as salted fish as they tend to be too salty, and try not to add too much soy sauce to sashimi.”

”ついつい醤油や塩をたくさん使ってしまうという人は、舌が麻痺しているので、そこから直していく必要があります。薄味になれてくると、舌が食材本来の味をキャッチできるようになります。さらには、余計な添加物が入っていることもわかります。濃い味から脱却して、縄文人から受け継いだ野生の味覚を呼び覚ましましょう。”

“People who use a lot of soy sauce and salt unintentionally have paralyzed tongues, so we need to fix that. As you get used to the light taste, your tongue will be able to catch the original taste of the ingredients. In addition, you can see that there are extra additives in it. Break away from the strong taste and awaken the wild taste inherited from the Jomon people. ”

皆さんいかがだったでしょうか。外食が増えたり、普段の食事でも意識していないとついつい塩分多めに取ってしまいがちですよね。僕は濃い味が好きでしたが、最近は薄味派です。家では豆腐に何もつけずにそのまま食べたりするくらいですw。今回の記事が何か皆さんにとってプラスになれば幸いです。それではまた。ありがとうございました。

How was everyone? Eating out is increasing, and if you are not conscious of your daily meals, you tend to eat a lot of salt. I used to like strong flavors, but lately I've been into lighter flavors. At home, I eat tofu without adding anything to it. I hope that this article will be of some benefit to you. See you soon. thank you very much.

【前回記事】


参考文献 医者が教える食事術 最強の教科書
著者 牧田善二 
出版 ダイヤモンド社

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