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体にいい食べ物編〜その6〜Foods that are good for your body ~Part6~

今回は体に良い食べ物編の第6段です。第5段ではコーヒーをご紹介させて頂きました。挽き立ての本格コーヒーをブラックで飲む場合であれば、糖尿病や動脈硬化を抑える効果があるという事でしたね。気になる方はそちらの記事も是非チェックしてみてください。そして今回ご紹介させていただくのはオリーブオイルです。

This time it's the 6th step of the food that is good for the body. In the 5th step, I introduced coffee. If you drink freshly ground coffee black, it has the effect of suppressing diabetes and arteriosclerosis. If you are interested, please check out those articles as well. And this time it's olive oil.

”オリーブオイルはほぼ100%体に「良いもの」と考えて良いでしょう。パンやパスタなどの糖質にオリーブオイルを加える事で、血糖値の上昇が抑えられることもわかっています。そのままスプーン1杯に飲んでも良いですし、様々な料理の調味料としてオリーブオイルを積極的に使ってください。”

“Olive oil is almost 100% good for the body. It is also known that adding olive oil to carbohydrates such as bread and pasta suppresses the rise in blood sugar levels. You can drink it in a spoonful as it is, or use olive oil as a seasoning for various dishes. ”

”ただその品質にはこだわる必要があります。エキストラバージンオリーブオイルのみOKとしましょう。また原産地から船で運ばれている間に温度変化にもさらされます。できるだけ信頼のおけるお店で新しいものを購入しましょう。オリーブオイルをたくさんとる地中海ダイエットは、長寿食としても報告されています。”

”But you have to stick to the quality. Only extra virgin olive oil is OK. It is also exposed to temperature changes while it is being transported by ship from its place of origin. The Mediterranean diet, which is high in olive oil, has also been reported as a longevity diet.”

ちなみにオリーブオイルとエキストラバージンオリーブオイルは次の3点が異なります。①製造方法と品質、②味と風味、③価格帯です。エクストラバージンオリーブオイルは、フルーティーで、高い栄養価を持っています。生野菜やサラダ、ドレッシングなど、風味を重視する料理に適しているとの事です。料理に際しては、用途や風味を考慮して適切なオリーブオイルを選ぶことが大切のようですね。今回の記事が何か皆さんにとって参考になれば幸いです。
それではまた。ありがとうございました。

By the way, when I investigated what is the difference between olive oil and extra virgin olive oil, it seems that the following three points are different. (1) manufacturing method and quality, (2) taste and flavor, and (3) price range. Extra virgin olive oil is fruity and highly nutritious. It is suitable for dishes that emphasize flavor, such as raw vegetables, salads, and dressings. When cooking, it seems important to choose the appropriate olive oil in consideration of its use and flavor. I hope that this article will be of some help to you.
See you soon. thank you very much.


【前回記事】


参考文献 医者が教える食事術 最強の教科書
著者 牧田善二 
出版 ダイヤモンド社


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