無農薬野菜をたっぷり食べる-Eat plenty of pesticide-free vegetables-
皆さんこんばんわ。前回の記事では多くの添加物は発がん性が証明されている!?についてご紹介させていただきました。ハムやソーセージなどの加工肉に多く使われる「亜硝酸塩」はWHOが明確に発がん性を指摘しているとの事でした。気になる方はそちらの記事もチェックしてみてください。そして今回は、『医者が教える食事術』より一部抜粋してタイトルの内容をご紹介させていただきます。
Good evening everyone. In the previous article, we introduced the fact that many additives have been proven to be carcinogenic!? The WHO has clearly pointed out that nitrites, which are often used in processed meats such as ham and sausages, are carcinogenic. If you are interested, please check out that article as well. And this time, we will introduce the contents of the title with an excerpt from "Doctors' Dietary Tips."
”かつて農業従事者には農薬を飲んで自殺する人が結構いました。今でも農薬を散布するときには、防毒マスクをして、風向きも気にしながら行います。農薬はそれほど毒性が強いのです。農薬を散布することで、虫がつかない見た目にきれいな野菜ができます。しかし、虫が嫌がるような野菜が人間にとっていいものであるとは到底思えません。無農薬の野菜を食べる習慣がつけば、その野菜本来のおいしさがわかってきて野菜好きになるはずです。”
"In the past, many agricultural workers committed suicide by drinking pesticides. Even today, when spraying pesticides, workers wear gas masks and pay attention to the wind direction. Pesticides are that toxic. Spraying pesticides produces beautiful-looking vegetables that are insect-free. However, it is hard to imagine that vegetables that insects dislike can be good for humans. If you get into the habit of eating pesticide-free vegetables, you will come to appreciate their natural deliciousness and will come to like them."
”大きなスーパーなら「JAS」マークの入った無農薬野菜を扱っていますし、ネットでも購入することができます。定期的に届けてくれるタイプにすれば、いやでも野菜を食べる機会が増えるでしょう。どうしても無農薬のものが手に入らなければ、よく洗ってください。流水につけておけば、農薬はかなり流れ出ていきます。ただし、その分、ビタミンやミネラルも失われます。無農薬の葉物野菜を生でばりばり食べるのが一番です。”
"Large supermarkets sell pesticide-free vegetables marked with the "JAS" mark, and you can also purchase them online. If you have them delivered regularly, you will inevitably have more opportunities to eat vegetables. If you absolutely cannot get pesticide-free vegetables, wash them well. If you leave them under running water, most of the pesticides will wash away. However, you will also lose vitamins and minerals. It is best to eat pesticide-free leafy vegetables raw and crunch them."
皆さんいかがだったでしょうか。水で洗い流すだけでビタミンやミネラルも失われるというのは驚きですね。かといって農家で農薬を使わなければ害虫が発生したり、質が低下する可能性もあるため難しい問題です、、、。ちなみに皆さんは無農薬の野菜を食べたことはありますか?今回の記事が何か参考になれば幸いです。それではまた。ありがとうございました。
What did you all think? It's surprising that vitamins and minerals are lost just by rinsing with water. However, if farmers don't use pesticides, it's a difficult problem because there is a possibility that pests will appear and the quality will decline... By the way, have you ever eaten pesticide-free vegetables? I hope this article was helpful in some way. Until next time. Thank you.
【前回記事】
参考文献 医者が教える食事術 最強の教科書
著者 牧田善二
出版 ダイヤモンド社
この記事が気に入ったらサポートをしてみませんか?