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今日の一皿

今日のおかずに黒糖と醤油で味付けした茄子の炒め物。Sautéed eggplants seasoned with brown sugar and soy sauce as a side dish for today.


This is thinly sliced potato topped with cheese and baked in the oven.  Since there is a lot of cheese topped on the potato, I thought it might be difficult to clean if the melted cheese gets on to the tray, so I thought using aluminium foil to cover the tray could prevent that.                        これは薄くスライスしたジャガイモにチーズをのせてオーブンで焼いたものです。じゃがいもにチーズがたっぷり入っているので、溶けたチーズがトレーに乗ってしまうとお手入れが難しいのではないかと思い、アルミホイルでトレーを覆うとそれを防ぐことができると思いました。


After all the potato was eaten, I carefully removed the aluminium foil and there was nothing on the tray, so it did not have to be cleaned in the end. The aluminium foil did a good job, indeed!                                          じゃがいもを全部食べた後、アルミホイルを丁寧に剥がしましたが、トレーには何もなかったので、最後に掃除する必要はありませんでした。 アルミホイルはいい仕事をしました!


Whenever there are eggplants at home (which is most of the time) I use them to make sautéed eggplant seasoning it with brown sugar and soy sauce.                                                                                                                   家に茄子があるときはいつでも(ほとんどの場合)、私はそれらを使って黒糖と醤油で味付けした茄子のソテーを作ります。


I think the most important thing when making this simple dish is to use a generous amount of oil and fry the eggplant until it has gotten a nice charred colour.
Only after the eggplant has gotten its charred colour the seasonings can be added, the brown sugar and soy sauce.                                                     
このシンプルな料理を作る上で最も重要なことは、たっぷりの油を使い、ナスが焦げ目がつくまで炒めることだと思います。 茄子が焦げた色になって初めて、黒糖と醤油の調味料を加えることができます。



Enjoying daikon fresh is quite good as well.                                                    だいこんを生で食べるのもいいですね。




" 続けましょう ! "


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