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✾肉じゃが

こんにちは、ちまです。
桜も開花し、徐々に春らしくなってきましたね!暖かくていい気持ちです。
先日、フランス人の友達に肉じゃがの作り方を教えました。おいしいと言ってくれて嬉しかったです。
今日ブックカバーの刺繍が完成したのでついでに載せます😊

Hello this is Chima.
Cherry blossoms started to bloom and spring has come! It's so nice and warm.
I taught how to make nikujaga to my french friend the other day. I was glad he liked it.
I finished sewing book cover today so I post the photo😊

肉じゃがレシピ
材料(2人分)
豚ロース薄切り肉 140g
じゃがいも 140g
玉ねぎ 1/2個
にんじん 1/2本
しらたき 80g
絹さや 4本
湯 400ml
和風顆粒だし 小さじ1
砂糖 小さじ2
酒 小さじ4
しょうゆ 小さじ4
みりん 小さじ2

作り方
①絹さやのヘタと筋を取る。じゃがいもは一口大に、玉ねぎはくし切りに、にんじんは乱切りにする。しらたき、豚肉は食べやすい大きさに切る。和風顆粒だしを湯に溶いておく。
②鍋に絹さやがかぶる程度の湯を沸かし、30秒茹で、氷水に入れる。冷めたら水をきる。
③フライパンにサラダ油を熱し、豚肉と玉ねぎを中火で炒める。豚肉の色が変わってきたら、じゃがいも、にんじんを加え、さらに炒める。
④だしを入れ、ひと煮立ちしたらアクを取り、砂糖、酒、しょうゆを入れる。煮立ったらしらたきを加え、弱火で5分煮る。
⑤味が染みてきたら一旦火を止め冷ます。
⑥冷めたら再度中火にかけ、みりんを加える。野菜が柔らかくなるまで煮る。器に盛り、さやえんどうを添える。
出来上がり😆

Nikujaga recipe
Ingredients (for 2 people)
140g sliced pork loin or belly
140g potato
100g yellow onion
90g carrot
80g shirataki
4 pods mangetout
400ml hot water
1 tsp dashi powder
2 tsp sugar
4 tsp sake
4 tsp soysauce
2 tsp mirin

Directions
①Remove the string from mangetout. Cut the potato and carrot into large chunks, and cut the onion into wedges. Cut the shirataki and pork into bite size pieces. Put dashi into hot water and mix it.
②Boil the water in the pot, put the mangetout for 30 seconds. Take it and cool down in the water with ice. Strain it after cooling down.
③Put the oil into the pan, and stir the pork and onion over medium heat. When the pork color changes, add the potato and carrot and stir them.
④Pour dashi into the pan. Once boiled, skim the foam and add sugar, sake, and soy sauce. Bring to a boil and add shirataki. Cook on low heat for 5 minutes.
⑤Once the taste absorbed in, turn off the heat and cool them.
⑥When it get cold, heat them again over medium heat. Add mirin and cook them until the vegetables are soft. Place them on a dish with mangetout.
It's ready😆

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