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海老のビスク/Shrimp Bisque
先日、スーパーで美味しそうな赤海老を見て、買ってしまいました。
最初は、エビを生食しようと思ったが、殻も利用しようと考えていました。
だしだけではなく、殻の旨みが味わえるビスクを作ろうと決めました。
ただ、実は料理を作るのは得意ではなく、作り方も全然知りません。
どこからの自信かな?
このレシピを参考にしました:https://cookpad.com/recipe/5100942
![](https://assets.st-note.com/img/1701844861585-mIRTQkQYoZ.jpg?width=800)
![](https://assets.st-note.com/img/1701844862389-IwwwqRTl3r.jpg?width=800)
正直、作ったスープの味は悪くないと思います。
しかし、ミクサーやブレンダーなどがないので、それはビスクとは言えません。
失敗とは思いませんが、わざわざ2時間かけて作った甲斐がないと思います。
![](https://assets.st-note.com/img/1701844863755-krcODqUfkm.jpg?width=800)
これが私の初めてで最後の手作りビスクとなるでしょう(笑)
Spotted these beautiful shrimps the other day in the supermarket.
I just couldn’t resist the urge to buy them.
Although I was aiming for tasty seafood, I thought this was a chance to make good use of the shells and create a broth.
I'm not a pro in the kitchen, but I was ambitious enough to take a step further.
I decided to make “bisque”, as if I knew how.
With the help of this recipe (link below), I did end up with some tasty soup.
However, since I don’t have a mixer or a blender, technically, it wasn’t bisque.
My two-hour-long effort in the kitchen wasn’t entirely a failure, but I don’t think there will be a second attempt to make this bad boy again.
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