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休日レシピ / アーモンドケーキ

休日のおやつ作り。 ピスタチオとカルダモンのほのかな風味のアーモンドケーキが本日紹介するレシピです。                                                              Baked snack making in the holidays.
An almond cake with the subtle flavour of pistachios and cardamom this is the recipe I will introduce today.

-Holiday recipes-


Today's ingredients / 今日の材料

Flour: 1+1/3 cups /  小麦粉:1+1/3カップ
Eggs: 3 / 卵:3
Butter: 1/2 cup / バター:1/2カップ
Milk: 1/2 cup /  牛乳:1/2カップ
Sugar: 1/2 cup / 砂糖:1/2カップ
Baking powder: 1/2 teaspoon / ベーキングパウダー:小さじ1/2
Pistachio powder: 3 tablespoons / ピスタチオパウダー:大さじ3
Cardamom: 1+ 1/3 tablespoons / カルダモン:1+1/3大さじ
Almonds: a small handful / アーモンド:ほんの一握り


Pistachios added into cake recipe might seem like a difficult thing, but if one crushes the pistachios into small pieces then they could be handled almost like a spice.
For today, I used a machine used for grinding coffee beans to finely grind the pistachios, but crushing them inside a durable bag will work the same way.                                                                                                 
ケーキのレシピにピスタチオを加えるのは難しいように思えるかもしれませんが、ピスタチオを細かく砕くと、まるでスパイスのように扱うことができます。 今日はコーヒー豆を挽く機械でピスタチオを細かく挽きましたが、丈夫な袋に入れてつぶしても同じように使えます。

And even if there are still some slightly larger pistachios there is no problem since the pistachios would be steamed as the cake is baking and will become quite soft.                                                                                    また、少し大きめのピスタチオが残っていても、ケーキが焼けるときにピスタチオが蒸されて柔らかくなるので問題ありません。


I lightly pressed the almonds into the cake so they would not fall off even after the cake becomes plump and pushes the almonds outwards.  ケーキがふっくらしてアーモンドを外側に押し出した後も落ちないように、アーモンドをそっとケーキに押し込みました。


And also I sprinkled some sugar on the surface of the cake just before putting it in the oven to bake.
The sugar will melt and give the cake a nice colour and a little gloss.  (Just be alert not to get any sugar on the tin, it will burn.)                       
また、オーブンに入れて焼く直前に、ケーキの表面に砂糖をまぶしました。 砂糖が溶けて、ケーキに素敵な色と少しの光沢が加わります。                  (缶に砂糖がかからないように注意してください。焦げます。)


I baked this cake, just like many cakes at a high temperature, in the oven set at 375 degrees.                                                                                          このケーキは、他の多くのケーキと同じように、375度のオーブンで高温で焼き上げました。

While I was waiting for the cake to cool down, I prepared myself a cup of coffee to enjoy accompanying this cake.                                                      ケーキが冷めるのを待っている間、私はこのケーキと一緒に楽しむためにコーヒーを一杯作りました。


I think the pistachios which were mixed into today's cake added a nice golden hue.                                                                                                      今日のケーキに混ぜられたピスタチオは、素晴らしい黄金色を加えたと思います。



Until the next recipe                                                                                        じゃあ次のレシピまで



" 続けましょう ! "


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