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230627 よ風冷コーも環境次第

冷コー
珈琲に魅入られた者なら
誰しも一度は
自作するのではナいでしょうか

多分に漏れず当方も
作った時期が有りました

勢い余って
あんな事も
こんな事も
有ったでしょう

ポカポカお庭で
…(・_・)あっ

閑話休題

つまる所
ホットドリップや
フレンチプレスを
急冷するのか
他の手段を選ぶのか

まさかチャイのような
煮込みは
アロマ的な理由からも
選ばれ難いですよね…

僕は
こんなレシピ
で作っていました


---よ風冷コー---

・用意するもの
蓋のできる耐熱のボトルx2
コーヒー豆
(珈琲用計量スプーンで水300mlに山盛り1杯)
冷水
(ボトルを満たせる量)
熱湯
(豆を十分に蒸らせる量)
冷蔵庫
(ボトルを立てたまま安置できる大きさ)
ボトルの底の方まで届く長さの箆
ドリッパー
(ペーパー・メタル・セラミック不問)


230627 "Yoshito-style iced coffee" also depends on the environment

cold coffee
If you are fascinated by coffee
I think everyone makes their own coffee at least once.

As you can probably guess, there was a time when I made it too
I'm sure there were times when I did this and that in the heat of the moment
In a warm garden........

I'll leave you with this...

What it all comes down to is
Quenching a hot drip or a French press?
or other means?
No way, stewing like chai is
It's hard to choose for aromatic reasons too...

I used to make a recipe like this

---I used a recipe like this...
What you need

2 heat-resistant bottles with lids
Coffee beans
(1 heaping cup of coffee beans to 300ml of water with a measuring spoon for coffee)
Cold water
(enough to fill the bottle)
Boiling water
(enough to steam the beans)
Refrigerator
(large enough to hold the bottle in an upright position)
A spatula long enough to reach the bottom of the bottle
Dripper
(paper, metal, or ceramic is fine)

By DeepL


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