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~ GO Word Cafeteria Vol.08~【Be careful, the soup is hot! / スープは熱いから気をつけて!】

~ GO Word Cafeteria ~

ここは”食から始める異文化理解”がテーマの架空のカフェテリア。学生の皆さんから寄せられた、さまざまなローカルフードをご紹介します。異なる文化を知るきっかけになれば幸いです^^

GO Cafeteria is a virtual cafeteria created to promote international exchange through sharing different cuisines.
We will use this space to introduce these cuisines by sharing students' favorite dishes from their countries. We believe that posting about food from different countries will be a great opportunity to get to know other cultures :)

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Vol.08【Be careful, the soup is hot! / スープは熱いから気をつけて!】

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Food name: Xiao Long Bao (soup dumpling) / 小籠包(シャオロンバオ)

Place: China/Shanghai  中国/上海

Comment:
A steamed dish of minced pork wrapped in a thin flour skin and cooked in a small steamer basket. It originated in a place called Nanxiang in Shanghai. The skin is very thin for the texture, so the basic way to eat it is to slowly pick it up with chopsticks, place it on a spoon, break the small hole on the skin with your teeth and drink the soup first, then eat it in one bite.

豚のひき肉を薄い小麦粉の皮で包み小サイズの蒸篭で作った蒸し料理。上海の南翔というところが発祥地です。食感を重視し皮が非常に薄いため、ゆっくりお箸で挟み上げた後、スプーンに乗せ、小さな口を歯で破ってスープを先に飲んで、その後一口で食べるのが基本的な食べ方。

From:Fei(GO Tutor)

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小籠包自体は有名ですが、「食べ方」の順番があるとは知りませんでした! ぜひ試してみたいですよね。

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