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体に良いと思われている本当は体に悪い8食品

by エムケイコンサルティング AYA

体に良いと思われている本当は体に悪い8食品

オーストラリア人女性ジェシカ・アインスコフさんは「類上皮肉腫」という癌になり抗癌剤治療を受けて一度は消失したかに思われた癌が一年も経たず再発。次に医師から提案されたのは左腕切断治療。それを拒否してゲルソン療法(食事療法)を実行して癌を克服されました。

そんな彼女が食品についてウェブサイトに2012年掲載していたという興味深い記事を見つけました。要約文の後に原文を記載しておきます。(2021年現在、記事は削除されています。弊社ウェブサイト2012年3月参照)


1.アガベシロップ

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私自身、体に良いと思い込んでいました。多くのヴィーガンやローフーディストがアガベを絶賛するので私は止めなかったしアガベは本当に良い物に違いないと思っていました。アガベは砂糖に代わる「健康的」「低GI」甘味料として宣伝されている非常に甘い液体です。ジョセフ・メルコラ博士によると、それは高果糖コーンシロップ以上で高フルクトースです。

2.大豆

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豆乳や豆腐は肉や乳製品の代替品としてヘルシー食品だと思われています。肉や乳製品が体に良いと言うつもりはありませんが大豆も体に悪いと思っています。少量のオーガニック大豆醗酵製品なら大丈夫ですが、欧米では未だに非発酵食品の豆乳や豆腐(遺伝子組換食品)が体に良いと考える多くの人がいます。多くの疫学、臨床および実験室の研究で、大豆摂取が様々な病気発症に関係しているとされています。栄養障害・消化器障害・甲状腺障害・認知症・生殖不全・不妊症・異常出産・免疫力低下・心臓病・癌・等々。
信じられない人はカイラダニエル博士の「ザ・ホールソイストーリー」を読んでください。

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3.魚

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魚は養殖と天然の2つの主要カテゴリーに分かれます。養殖魚は養舎で養殖された動物と同じような環境で育てられます。養殖魚は狭く劣悪な環境で生きることを強いられます。大量の糞尿や寄生虫による病気の発生を防ぐために大量の抗生物質や化学品が水中に投入されています。養殖魚は、ジャンク穀物、大豆餌、コーングルテン餌、化学物質、神経毒を与えられています。あなたが養殖魚を食べれば、養殖魚が与えられたものをあなたの体内に摂り入れることになります。天然魚は養殖魚よりましでも、ほとんどの天然魚は水銀汚染されていますから体に良いとは言えません。水銀は地球上で放射能物質の次に有害な物質です。

4.フルーツジュース

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ひと言でいうと問題は糖です。どのフルーツジュースも同じで繊維を取り除かれたフルーツは口にするやいなや糖分としてあなたの血に流れ込んで血糖値が跳ね上がります。お店で売っているジュースが体に有害なのは当然ですが、家で作るジュースも同じです。

5.乳製品

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乳製品はカルシウムの良い供給源として摂取するのが良いといわれていますが、そうではないということをお伝えします。乳製品は動物性タンパク質ですから体を酸化させます。phバランスを保つために体が機能して骨のカルシウムをアルカリ性ミネラルとして取り出します。したがって、飲乳はカルシウムを補うどころか逆にカルシウムが減ります。ショックなことです。そして、低温殺菌の牛乳には抗生物質やうみ細胞がいっぱい入っています。米国農務省の調査によると牛乳の膿汁細胞含有量は平均3億1600万個ということです。

6.オリーブオイルの料理

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常温で使えばオリーブオイルはヘルシーです。高熱で使うと発癌性物質(癌プロモーター)に物質変化します。テレビでシェフが熱したフライパンにオリーブオイルをはねかけるのを見るのは嫌です。ココナッツオイルは熱に対して非常に安定しているので高熱調理するのに最適な油です。

7.ブラッグの液体アミノ酸

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ブラッグの液体アミノ酸は健康食通のお気に入り。醤油の代わりに良いと言われてたので私もそう思っていました。しかし、この非常に塩辛いソースには未発酵大豆因子だけではなくMSG(味の素)も含まれています。MSGは代謝を悪くしてひどい火照りや動悸、喘息、神経障害を引き起こします。いろいろ言われていますが、とにかくブラッグの液体アミノ酸は使ってはいけません。

8.サブウェイ

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サブウェイがフードコートで売られている食品の中で一番ヘルシーな食品として販売するのを許しているのは犯罪です。肉は有害な加工肉ですしソースには砂糖や防腐剤がいっぱい入っています。有害なジャンクフードクッキーやソフトドリンクも販売しています。サブウェイにヘルシーな食品など何ひとつありません。信じられない方はサブウェイのメニュー食品の含有成分のリストを見るのにこちらをクリックしてください。


あとがき

2012年のジェシカ・アインスコフさんの記事ですが、最近では、ご存じの方も多い食品知識です。アガベやアミノ酸は使用を避ける方がよいと思いますが、大豆や魚や乳製品は品質を吟味して嗜好食品とすればいいと思います。ジュースはジューサーよりミキサーがいいですね。オリーブオイルは常温使用にしています。サブウェイはファストフードではましな方だと思います。

食べることは楽しいことですから必要以上に神経質にならずに、こうした食品情報を理解したうえでバランスよく楽しめればいいと思っています。

最後までお読みいただきありがとうございます。


英語原文

1. Agave syrup
This is one I myself fell for.So many vegans and raw foodists would rave about agave, that I didn’t really stop and think it could be too good to be true.Agave is a super sweet liquid that is often touted as the “healthy” “low GI” alternative to sugar.According to Dr. Joseph Mercola, it’s hardly any better than high fructose corn syrup. It’s highly processed, and super high in fructose.
What should we eat instead? Anything from this list of natural sweeteners

2. Soy
Soy milk and tofu are often considered healthy alternatives to meat and dairy. I’m in no way advocated meat or dairy, but in my opinion, soy is actually just as bad. Organic fermented soy products are okay in small amounts, but the majority of the western world is under the idea that processed products like soy milk and tofu (which are also generally genetically modified) are good for us. Hundreds of epidemiological, clinical and laboratory studies link soy to: malnutrition, digestive distress, thyroid dysfunction, cognitive decline, reproductive disorders, infertility, birth defects, immune system breakdown, heart disease and cancer. Don’t believe me? Have a read of The Whole Soy Story by Kaayla T. Daniel, PhD.
What should we eat instead? If you’re after vegan protein, I recommend lentils, beans, chickpeas, quinoa, spirulina, and leafy greens.

3. Fish
Fish falls into two main categories: farmed and wild. Farmed fish are raised in much the same environment as factory farmed animals. They are crammed into confined spaces and forced to survive in atrocious conditions. The enormous amount of feces in their enclosures leads to rampant outbreaks of parasites and disease. In order to keep the fish alive in such unhealthy conditions, large quantities of antibiotics and other chemicals are poured into the water. Farmed fish are fed a tasty diet of junk grains, soy meal, corn gluten meal, chemicals and neurotoxins. Everything the fish endures, is consumed by you when you eat it! Wild caught fish is a little better, but still not great. Most of it is full of mercury (with the exception of the odd sardine) – which is the second most toxic element on Earth next to radiation.

4. Fruit juice
I have one word for you: Sugar. That is really all fruit juice is to your body. Because the fruit has been stripped of it’s fibre, it is converted straight into sugar as soon as it hits your mouth, and sends your blood sugar levels all woo hoo. Of course the bottles of fruit juice you buy at the store are rubbish, most people know that. But fruit juice you make yourself is also not that great because of the whole sugar thing.

5. Dairy
The argument in favour of dairy is usually around the idea that it is a good source of calcium. I’m here to tell you that it isn’t. Because dairy is an animal protein, it has an acidic affect on your body. To balance out the pH, your body turns to its own alkaline mineral reserves and leeches calcium from your bones. So therefore, dairy actually takes calcium from your body rather than introduces it. Shocking, I know. Then there’s the fact that pasteurised dairy is full of antibiotics, comes from a cow that is usually less than healthy, and is full of pus cells. Yep, pus. According to research by the USDA, the average content of pus in milk is 316 million pus cells! If you want to learn more about the detriments of dairy, click here or pick up a copy of The China Study by T. Colin Campbell.

What should we have instead? Try cheese made from nuts (like cashew or Brazil nut cheese) and milk made from either almonds, coconut, oats, hemp, or rice.

6. Cooking with olive oil
When used at room temperature, olive oil is healthy. As soon as you introduce high heat, it becomes rancid and turns into a carcinogen (aka, cancer promoter). It pains me to see top TV chefs splashing their pans with olive oil. Coconut oil is the best oil to cook with as it’s extremely stable against heat.

What should we use instead? Coconut oil, grapeseed oil, and safflower oil all have a high smoke point.

7. Bragg’s Liquid Aminos
This is another favourite of many healthy foodies, and it’s one I so wanted to believe as it’s touted as a good replacement for soy sauce. However, this extremely salty sauce is also too good to be true. Not only because of the unfermented soy factor (which we covered above), but because it also contains MSG.

MSG is the sodium salt of the amino acid glutamic acid and a form of glutamate. Labelling laws permit it to be hidden in everything from soap to vitamins to condiments to food. Hydrolyzed proteins or protein hydrolysates are acid treated or enzymatically treated, which contain salts of free amino acids. MSG can aggravate existing conditions or cause burning sensations, rapid heartbeat, asthma and neurological damage. That’s just within three hours of use. The most common hiding places are in ingredients called hydrolyzed proteins and amino acids.

There is a fair bit of debate about this on the web, but after sifting through both sides of the debate, the conclusion I’ve come to for myself is that this stuff is not great. If you’re a Liquid Aminos fan and don’t agree with me, I would urge you to do your own research.

What should we use instead? Either coconut aminos, or I would suggest leaving it out. If you want a slightly salty flavour, use a small amount of Himalayan salt. But once you start leaving salt out of your dishes, your taste buds will adjust to no longer needing it.

8. Subway 
It is criminal that Subway is allowed to be marketed as a healthy option when it comes to food court food choices. The meat is processed, the sauces are full of sugar and other preservatives, and they sell junk food cookies and soft drinks as add ons. There is nothing healthy about Subway. Don’t believe me? Click here to see a list of what is actually in Subway’s food.

What should we eat instead? How about a fresh sandwich?

Are you surprised by anything on this list? Do you have any healthy food myths to add?

CONSULTANCY M&K INC. USA  Ayaka Murakami