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マッサマンカレー|日本人好みの深い甘み♡

タイのカレーははずせない!スパイスやハーブを使って具を煮込み、日本のカレーよりもサラッとした口当たりなのに、奥深い味わいです。

日本でもお馴染みなのはグリーンカレー!痺れる辛さと香草やココナッツミルクの風味が特徴的ですよね。グリーンカレーの他にも、様々な種類のカレーがあります。レッドカレー、イエローカレー、タイサワーカレー、魚カレー、蟹のカレー炒め…etc そして今回ご紹介するのは「マッサマンカレー」です。

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このマッサマンカレーは、タイ南部発祥の料理。南部はマレーシアに近く、イスラム教徒が多い地域です。イスラム教徒の人は豚肉を食べないので、鶏肉が使われています。

で、私はこのカレーがだいっっっすき!!好きすぎてスーパーで素を買って家でも作るよ!これまでグリーンカレー、レッドカレーと作ったけど、夫もマッサマンカレーが一番好きらしく、日本人の口に合うのだと思います。

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タイカレーは辛いイメージですが、マッサマンカレーは甘いの。ココナッツミルクとナッツ、そしてシナモンなどのスパイスが効いてマイルドな味です。もちろん、他のスパイスで辛さもあるので、バーモントカレー甘口!みたいな味ではないよー!

ああ、こんな記事書いていたら、また食べたくなってきた。

ちなみに、タイ中部(バンコク・パタヤ・ラヨーン辺り)では、圧倒的にグリーンカレーの方を目にする。マッサマンカレーはあまりメジャーではないのかも?ということで見かけたら食べてみてください。

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日本にいるときからカレーが大好き。タイカレーも開拓していきます~!またタイカレーレポートしますね(^ω^)♡

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You shouldn't miss Thai curry when you come to Thailand. Many kind of spices and herbs are simmered as curry's ingredients.

Most poplar Thaicurry may be Green Curry. It has characteristic electrifying spiciness and flavor of coconutmilk or sweet herb. And there are much more Thaicurry, as RedCurry, YellowCurry, ThaiSourCurry, FishCurry, and Stir fried Curry-and-Crubs.

Today, I'd like to introduce "MassamanCurry", which I love the best among Thaicurry.

Massamancurry is originally started in the southern part of Thailand, where is near Malaysia and many muslim people live in. They cannot eat pork because of their creed. That's why, Chicken is used in Massamancurry.

You may have the image that Thaicurry is very spicy. However this Massamancurry is not spicy at all. Its taste is so mild that children or people who are not good at spicy food can eat it! Of course, you can enjoy many spices flavor.

I think Massamancurry is not so much poplar in the middle Thailand area compared to Greencurry. If you find Massamancurry at a restaurant, it is the time to eat it.