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自家製麦茶を焙煎しよう/Let's roast barley for barley tea making!

自家製麦茶を焙煎しよう/Let's roast barley for barley tea making!

大分県から入荷したオーガニックのもち麦を使って麦茶用の大麦を焙煎します。材料だけでなく焙煎する手間と時間も贅沢です。。がその価値は十分あります。
Let's roast organic barley that has arrived from the organic farmer from Oita Prefecture.
You have to spend your lot of time and effort but it's fully worthwhile.

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<材料/Ingredients>
大麦  120g
120g  Barley

1. 大麦は量った後、水で洗い、天日干しで十分に乾かしておく
2. 小鍋にしっかり乾燥した大麦を入れ中火にかける。木べらなどを使って絶えずかき混ぜながら煎る。
3. 所要時間は20~30分程度。焦げすぎかもと思えるくらいまで煎る。
4. しっかり冷めたら保存容器で保存する
1. Weigh barley, wash it with water well, and dry it in the sun.
2. Put the well-dried barley in a small pan and heat over medium heat. Roast with a wooden spatula, stirring constantly.
3. The time required is about 20 to 30 minutes. Keep roasting until it looks like too much burnt.
4. Store in storage container after cooling down.

<飲み方/How to enjoy>
水1.3ℓに対して焙煎大麦は20g程度
20g Roasted barley for 1.3 liter Water

やかんに分量の水と焙煎した大麦を入れ、火にかける。
沸騰後、弱火にして数分煮出す。
冷めたら冷茶ポットに移して冷蔵庫で冷やす。

Put water and roasted barley in a kettle and heat.
After boiling, turn to low heat and simmer for a few minutes.
When it cools down, transfer it to a cold teapot and cool it in the refrigerator.

<Note>
とにかく焙煎時の火力と焙煎をやめるタイミングがおいしい麦茶のターニングポイントです。
Anyway, the turning point of delicious barley tea is the heating power during roasting and the timing to stop roasting.


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