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英語で日記を書いてみる_だし汁の作り方

Trying to write a diary in English_How to make soup stock of bonito

<材料><ingredients>
熱湯 330ml boiling water 330ml
鰹節 6g dried bonito flakes 6g

<手順><procedure>
1.耐熱容器に鰹節を入れる。
1. Put the dried bonito flakes in a heatproof container.

2.耐熱容器に熱湯を注いで、蓋をする。
2. Pour boiling water into a heatproof container and cover with a lid.

3.3分間踊る。
3. Dance for 3 minutes.

4.耐熱容器の蓋を開け、中を軽く混ぜる。
4. Open the lid of a heatproof container and lightly mix the contents.

5.フィルターで漉す。
5. Strain through a filter.

6.残った鰹節を絞る。
6. Squeeze the remaining bonito flakes.

7.残った鰹節は冷凍する。
7. Freeze the leftover bonito flakes.

料理する時によく出てくるだし汁の作り方でした。
This was how to make dashi soup, which is often used when cooking.
昆布を入れるともっと本格的になりますが、面倒です。
Adding kelp makes it more authentic, but it's messy.
もうちょっと言えば本手順も面倒なので、私が普段料理する時には市販の「白だし」を使っています。
The steps described here were also tedious, so I usually use commercially available "white dashi" when I cook.

あなたの人生が豊かになるように、頑張って書いていきます。