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#106 最近ラザニアが作れるようになった話


自己紹介

  • オーストラリア ブリスベン在住

  • Blog のようなポッドキャストを配信しています

    • 本編の英語日記の部分は英語・日本語交互に話しています

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Noteではそのポッドキャストの文字起こしを記録として残しています。

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今日の内容

今日は、ラザニアが作れるようになったんですよーと言うお話をさせていただきたいと思います
(超)ざっくりとしたレシピもお話ししているので、ご興味ある方いらっしゃいましたらお付き合いいただけたら幸いです。

今日の文字起こし

Hello everyone, welcome to today’s episode of my podcast! This podcast is about my daily life in Brisbane, Australia as a native Japanese-speaking learner of English.  This podcast is bilingual, using both English and Japanese.
皆様こんにちは  今日も聞いてくださってありがとうございます。この Podcast はオーストラリア ブリスベンに住んでいる私が「ねぇ聞いて。こんなことがあったの」という出来事を英語 日本語の両方使って話す Voice logをお届けする ポッドキャストです。

As I am still learning English which is my second language, so please excuse my errors and feel free to correct my English or be kind to my English with errors. I hope my English is understandable to all of you!

まだまだ英語は勉強中なので 色々 英語の間違いなどあると思いますが そんな時はぜひぜひ コメントなどでこうしたらいいよ など教えていただけたら嬉しいです。 頑張って 分かりやすい英語を話せるようにしたいと思います。

Alright, in today's episode, I would like to share that I managed to cook Lasagna.

今日は、ラザニアが作れるようになったんですよーと言うお話をさせていただきたいと思います

Recently, I've been binge-watching a series of Youtube videos from Nori-san, who lives in France. Her content leaves me feeling relaxed and encourages me to remain calm.

最近ですね、フランス在住ののりさんと言う方のYouTubeをめちゃめちゃ見てるんですよね。 なんか見ててリラックスできるし、ホッとするんですよね

Of course, her Youtube video content is truly excellent, but I am particularly intrigued by her cooking as I was struggling a bit to decide on a daily menu. For instance, I sometimes cook some Japanese cuisine and seek out recipes on Youtube or Japanese websites. However, certain ingredients can be hard to find here in Australia, which causes me to occasionally change my cooking plans.

 のりさんのYouTubeビデオ自体もとても楽しいんですけど、私は結構ですねのりさんもお料理してるビデオ をすごく参考にさせていただいています。
というのも毎日献立何しようかなって常日頃考えてるからなんですけどね。

例えば、何か日本の料理とか作りたいなと思って youTubeとか、日本のレシピサイトを見るんですけど、あーオーストラリアにないなぁって言う材料も結構あって、結局レシピ変更するとか、その献立辞めるとかよくあるんですよね

As I previously mentioned, she also lives in a foreign country and prepares meals for her family every day. Some of her cooking tips are new to me, and I can also replicate them as I can find similar ingredients here in Australia.

で、のりさんも海外在住で いらっしゃって、毎日ご家族のためにご飯を作ってらっしゃるんですよ。(本当にえらい)
彼女がやってらっしゃるお料理って私にとってもすごく参考になっているんですよね。
というのは、「あーこれはオーストラリアでも手に入る材料だからやってみようかな」っていうふうに思えるものが多いんですよ

So, the menu I am discussing today is not Japanese cuisine; however, it is an excellent menu for me. It is Lasagna. We can find ready-made Lasagna in Australian supermarkets, but the portions are huge. I have been wondering if I can cook it in a smaller size and store it in the fridge. She gave me some tips on cooking it via her Youtube video, and I ended up preparing a delicious lasagna with ingredients available in Australia. So, I would like to share about it.

でも、今日話すのは和食じゃないんですけど(おい)、 すごい私にとってはおぉぉぉぉ!!ってなるメニューだったので皆様にもご紹介します。
それはね、ラザニアです(タイトル見ればわかる)

オーストラリアでは、ただオーブンに入れるだけって言うラザニア売ってるんですけど、でかいんですよ。(1日で食べ切れる量ではない)
だから、もう少し小さいサイズで作って冷凍庫に入れとけないかなってずっと思ってたんですよね。で、のりさんのYouTubeを見てあのそれができるようになったんですよねなので今日はその材料と(私なりの)レシピについてお話をしたいと思います

Alright, first of all, the ingredients. You need to prepare sausage, onion, carrots, tomato sauce, instant lasagna sheet, béchamel sauce, and cheese.

まず、材料ですね。必要なのは、ソーセージ、玉ねぎ、トマトソース、インスタントのラザニアシート、ベシャメルソースとチーズです

インスタのストーリーであげた画像です。

Let's move on to the procedure. First, chop the vegetables. I usually use a pull chopper as it's easier. Then, cook the sausage meat. This is one of the tips actually; you can take out the mince from the sausages and use it. The meat is already sufficiently flavoured, including herbs, so I don't need to add any other flavours except for salt and pepper. If the meat is cooked well, add the chopped vegetables and cook until the onions turn slightly golden. Then, add a jar of tomato sauce and let them simmer for a while. The sauce doesn't need to be thoroughly cooked; if it's watery, it's perfectly fine. Once the sauce is ready, layer the uncooked instant pasta, the meat sauce, and the béchamel sauce. I then add cheese on top. After that, it's time to put them into the oven for 40 to 45 minutes.

では作り方ですね、
1 野菜をみじん切りにします。
私はよくブンブンチョッパーを使うんですよね簡単だから。

2 その後にソーセージの中のお肉を炒めます。
これがね、1つのTipsでしたね。ソーセージの中のお肉を取り出して、それを今ひき肉として使うんですよね。まぁもちろんねソーセージの中のお肉なんでも味がついてて、ハーブとかも入ってるので、何も味付けしなくていいんですよね。塩こしょう位をしますかねぇ?

3  お肉に火が通ったら、みじん切りしたお野菜を入れて、もう少し玉ねぎがきつね色になる位まで炒めます。

4 その後にトマトソースを入れて、ちょっとぐつぐつ煮ます。
このソースは、しっかりと調理しなくてもといいますか、少し水っぽくても全く問題ないです。

5 ソースができましたら、インスタントのラザニアシート、このミートソース、ベシャメルソース(瓶のやつ)を重ねていきます。最後に今お好みでチーズをのせてます。

6 オーブンに入れても大体40分から45分位ですかね 入れておしまいです
(ラザニアシートが柔らかくなって食べられればOK)

超ざっくりとしたレシピ

So, in general, what you need to do is prepare the meat sauce and layer it with the other ingredients.

まぁざっくり言うと、ミートソース作って、重ねてオーブンで焼くだけです(爆)

Actually, the process was simpler than I expected, likely because of the instant lasagna sheet. You can use it without pre-cooking, which is genuinely a lifesaver for me.

結構思ってたより簡単にできましたね。これは多分ラザニアシートを調理したりしなくて良いからだと思いますね。硬いまま使えるのでこれが私にとっての救世主って言う感じですかね。

I didn't detail the amounts required, as it varies based on the number of servings and your preferences. However, I typically use a jar of tomato sauce and one of béchamel sauce for 4 servings.

分量しっかり伝えてないんですけど、(料理としては1番やばいやつ)、
これ人によって変わるからなぁと思いまして。
大体4人分の分量で、ビンのトマトソースと、ビンのベシャメルソース1個ずつ使うって感じですかね。
(なんか、本当にざっくり作ってもうまくいきます。)

あまりに雑すぎて不安になってきたので、こちらの、のりさんのYoutube link貼っておきます。
ぜひそちらをご確認くださいませ。(お願いします。)


And if you prepare the lasagna ahead of time, meaning you've completed the steps right up to baking, you simply need to bake it for about 40 to 50 minutes, and your dinner is ready.

それでもしですね、お時間があるときに、あと焼くだけっていう状態にして 冷凍庫に入れておくと、もう家に帰ってオーブンに入れて4〜50分ぐらい入れたら夕飯できますからね。すごい楽ですよ。

I understand that if you prepare béchamel sauce from scratch, it might taste better, but it's too much work for me.

ベシャメルソースは、そりゃ小麦粉から作ったほうがおいしいと思うんですけど、プロセスを増やしたくないので、私は出来合いのものを使っております

I hope my straightforward recipe proves helpful to you or makes cooking less stressful.

まぁそんなわけで、私のレシピがどなたかの役にたつか、
毎日のご飯がんばりすぎなくてもいいのかなぐらいに思っていただけたらとってもうれしいです

Alright, so in today's episode, I discussed three main points.

1. My recent binge-watching of Nori-san's Youtube videos.
2. How her cooking tips helped me to prepare lasagna.
3. The recipes I use that require ingredients available in Australia.

そんなわけで今日もエピソードでは3つのポイントについてお話をしました。
1つ目 最近のりさんのYouTubeをすごい見てる
2つ目 そのYouTubeビデオの中からラザニアを作る参考になるポイントを教えていただけたと言う話
3つ目 オーストラリアで手に入る材料でのレシピと作り方についてお話しをしました

That's all for today! Thank you for listening to this episode, and I hope you enjoy today's episode. Okay, so  Have a fantastic day everyone, and I will see you in the next episode. Bye!

今日も 最後まで聞いて下さってありがとうございました。どなたかのご参考になるか、このエピソードを楽しんでいただけたら嬉しいです。
それでは今日という1日が皆様にとって素敵な1日になりますように
また次回のエピソードでお会いしましょう。さようなら〜



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