![見出し画像](https://assets.st-note.com/production/uploads/images/64596940/rectangle_large_type_2_230735458d0e04e19112a25285e55ab8.jpg?width=800)
17日目 The 17th Day - 香港の行列 About the queues in Hong Kong
今日はかつやで昼ご飯を食べました。
Today I had my lunch at Katsuya.
とん汁定食を頼みました。
I ordered a pork miso soup set meal.
値段は合計75香港ドル(約1100円)です。
It costs HK$75 (about 1100yen).
この値段は日本と同じぐらいかな?違うのかな?
I wonder if the price is the same as the Katsuya in Japan or not.
実は日本のかつやのほうが好きです。
Actually, I prefer the Katsuya in Japan.
日本のかつやに行ったときはおろしカツ定食を食べました。
I had a grated radish tonkatsu (pork cutlet) set meal when I went to the katsuya in Japan.
大根おろしが好きだけど香港のかつやは同じメニューがないです。
I like grated radish but Hong Kong Katsuya don't have the same menu.
そういえば香港で1つ現象があります。
By the way, there is a phenomenon in Hong Kong.
香港にある日本のチェーン店、すき家やスシローによく行列ができてます。
There are always queues of people waiting for some of the Japanese chain restaurants in Hong Kong, such as Sukiya and Sushiro.
日本ではチェーン店のために並ぶのはありえないと思います。
I think it is ridiculous to queue up for a chain restaurant in Japan.
最近、スシローの店頭発券チケットを売ってる人までいてびっくりしました。
Recently, there are even some people selling the ticket of Sushiro. I was shocked.
500円以上するんですよ!
It costs over 500yen for one ticket!
スシローを食べるためにチケットを買いたいと思えないです。
I wouldn't buy the ticket for just eating at Sushiro.
皆さんはこの現象についてどう思いますか?
What do you think about this 'queue up' phenomenon in Hong Kong?
コメントで教えてください。
Tell me in the comment below.
この記事が気に入ったらサポートをしてみませんか?