マガジンのカバー画像

ちょっくらオーストラリアに移住してみた

610
いい歳してオーストラリアに移住することになったので日記を書いておきます。
運営しているクリエイター

#ホームブルーイング

Manly Monday

21/9/2020 Mon. 【Day 184】 My Monday is usually a day off. I'm lucky enough to have 3-…

My Apprentice

【Day 176】 I woke up at 5 am this morning and went surfing in Manly.  This was my fi…

Brewery Crews Helped Me

20/7/2020 【Day 121】 My brewery crews helped me washing bottles and caps to be ready …

The Tips For Making Kit Beer Richer

8/7/2020 Wed. 【Day 109】 My wife brought home 2 bottles of IPA which were brewed by P…

My Beer Got Matured Finally

6/7/2020 Mon. 【Day 107】 When I had dinner, I opened beer I brewed and realized it’s…

Sake & Kombucha Wizard

28/6/2020 Sun. 【Day 99】 I made a great connection yesterday.  While learning about…

Too Drinkable to remain

26/6/2020 Fri. 【Day 97】 It's only been 1 day since I opened my first batch of beer, but I felt like it’s getting mature than yesterday already. I heard that the beer right after finishing 2nd ferment would taste a bit young, so it would b

She's Got A Great Talent For Art

24/6/2020 Wed. 【Day 95】 After patiently waiting for a month, my first beer is going …

This is the real microbrewery, the real family business

11/6/2020 Thu. 【Day 84】 The FG didn't go down to the target, 1.014. It was around 1.…

10

Now is the time for bottling, but...what?

10/6/2020 Wed. 【Day 83】 Dave got back to me, like “Sorry about the delay in getting…

<本日のビール>Batch Brewing Co.

2020年6月8日(月) 【Day 81】 今日は朝からハーバーブリッジの麓、ラベンダーベイに出向い…

“減量”に失敗したビール。その対処法は……?

2020年6月7日(日) 【Day 80】 ビールを仕込んでから1週間。ドライホッピングから4日。もう…

17

ドライホッピングの時間です

2020年6月3日(水) 【Day 76】 今日はデイヴから指示されたドライホッピングの日。 ドライ…

15

ビールの一次発酵が始まった嬉

2020年6月2日(火) 【Day 75】 結論から言うと、おそらく、昨日からずっと発酵は進んでいた。 単にタンクの蓋の締まりが悪く、エアロックではなく蓋の隙間からガスが漏れていたのだろう。 昨夜のうちにデイヴ(キットを買った店のオーナー)にタンクの状態について質問のメッセージを送っておいたところ、彼は開店と同時に「蓋をきつく締めなおせ」という返信をくれた。加えてデイヴは、たとえ蓋からガスが漏れても発酵自体にはなんの影響もないことを教えてくれた。 彼のアドバイスに従