濃厚カスタードと冷凍パイシートで作るミックスベリーパイの作り方 | How to make mixed berry pie

【ミックスベリーパイの作り方】

<パイ生地>
・冷凍パイシート 1枚 (18cm×18cm)
・ミックスベリー 適量
・卵黄 1個 

① 冷凍パイシートを8cm丸型で4箇所型抜きします。
② ①の内、半分を5.5 cm丸型でさらに型抜きします。
③ 卵黄でをハケで塗ります。
④ 200℃に予熱したオーブンで15分焼きます。

<カスタードクリーム>
・卵黄 3個
・グラニュー糖 40g
・薄力粉 40g
・牛乳 400cc
・バニラエッセンス 10滴程度

① 卵黄にグラニュー糖を加え、白っぽくなるまで混ぜます。
② 薄力粉を加え、ダマが無くなるまで混ぜ合わせます。
③バニラエッセンス を加えた牛乳を沸騰直前まで加熱し、生地に加えます。
④もう一度鍋に戻し、弱火でもったりとなるまで火を通します。
⑤バットに薄く敷き詰めラップで密閉します。
⑥粗熱をとって冷蔵庫で冷やします。

ーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーー
【How to make mixed berry pie】

<Puff pastry>
・ Frozen pie sheet 1 sheet (18cm × 18cm)
・ Mixed berry appropriate amount
・ One egg yolk

① Die the frozen pie sheet at 4 locations with a round shape of 8cm.
② Cut out half of the above ① with a 5.5 cm round shape.
③ Brush with yolk.Bake in oven preheated to 200 ° C for 15 minutes

<Custard cream>
・ 3 egg yolks
・ Granulated sugar 40g
・ Soft flour 40g
・ Milk   400cc
・ Vanilla essence about 10 drops

① Add the granulated sugar to the yolk and mix until it becomes whitish.
② Add flour and mix until no lumps are present.
③ Heat the milk with the vanilla extract until just before boiling and add it to the dough.
④Return to the pan again and cook until low heat.
⑤Spread thinly on the vat and seal with wrap.
⑥ Cool in the refrigerator with rough heat.

この記事が参加している募集

おうち時間を工夫で楽しく

この記事が気に入ったらサポートをしてみませんか?