モンブラン・タルトの作り方 | How to make Mont Blanc tart

【モンブラン・タルトの作り方】(7cm丸型×4個分)
<タルト生地>
バター 80g
薄力粉   100g
アーモンドプール20g(またはココア20g)
全卵  30g(半分)
牛乳   10cc
グラニュー糖 … 40g
バニラエッセンス 適量

<クレーム・ダマンド>
バター 40g
全卵 1個
グラニュー糖 40g
アーモンドプードル 40g


<マロンペースト>
マロンペースト 240g
バター 25g
シロップ 10g (グラニュー糖 7g 水4gを少し煮詰める)

生クリーム 100cc
グラニュー糖 15g
マロングラッセ 適量

①薄力粉とアーモンドプードルをふるっておきます。
②柔らかくしたバターにグラニュー糖を1/3づつ入れて、白っぽくなるまでしっかりと混ぜます。
③卵を3回ぐらいに分けて混ぜ合わします。
④ふるっておいた①を入れ、牛乳とバニラエッセンス を加え混ぜます。
⑤ラップを引いて、その上に四角く平になるように乗せて、最低30〜1時間冷蔵庫で寝かせます。(一晩なら最高)
⑥バターと少量の薄力粉を塗った型に、生地を敷き詰めます。
※余った生地は、形を整えて一緒に焼くとクッキーになります。
⑦クレーム・ダマンドを絞る。
⑧170℃のオーブンで30分焼いて完成!
⑨マロンペーストの材料を白っぽくなるまで混ぜ合わせる。

<仕上げ>
①粗熱の取れたタルト台に泡だてた生クリームを絞る。
(間に栗を乗せる)
②マロンペーストを絞って完成!
※引っ張るように絞るのがコツです!

ーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーーー
[How to make Mont Blanc tart]
<Tart dough>
80g butter
100g soft flour
20g almond pool (or 20g cocoa)
30g (half) whole egg
10cc milk
40g granulated sugar
Vanilla essence suitable amount

<Claim Damand>
40g butter
1 whole egg
40g granulated sugar
40g almond poodle


<Maron paste>
240g of maron paste
25g butter
10g syrup (7g granulated sugar, 4g water 4g)

100cc fresh cream
15g granulated sugar
Marron glace

①Silk flour and almond poodle.
(2) Add 1/3 of the granulated sugar to the softened butter and mix well until it becomes whitish.
③ Divide the egg into three parts and mix.
④Add the sieve and mix the milk and vanilla essence.
⑤Hold the wrap, put it on a flat square, and let it rest in the refrigerator for at least 30 to 1 hour. (Best for one night)
⑥Spread the dough in a mold coated with butter and a little flour.
* The remaining dough becomes cookies when shaped and baked together.
⑦Squeeze the claim damand.
⑧ Bake in an oven at 170 ° C for 30 minutes to complete!
⑨ Mix the ingredients of the maron paste until they turn whitish.

<Finishing>
① Squeeze the whipped whipped cream on a tart stand where the heat has been removed.
(With chestnut in between)
② Squeeze the maron paste and complete!
※ It is a trick to squeeze as you pull!

この記事が参加している募集

おうち時間を工夫で楽しく

この記事が気に入ったらサポートをしてみませんか?