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グァバジャム/Guava jam

グァバジャム/Guava jam

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奄美群島のひとつ、加計呂麻島産のピンクグァバをジャムにします。
トロピカルでゴージャスな香りに癒されながら優雅なブレックファーストを!
Let's make Guava jam which is made in Kakeroma!
Enjoy the gorgeous weekend brunch with them!

<材料>
ピンクグァバ(皮をむいた状態) 890g→種を濾した後の量は765g
洗双糖  種を濾した後の分量の40~50%
レモン果汁 大匙2

1.グァバの皮をむいてカットし、ミキサーにかける
2.種を濾す
3.量を量り、その量の40~50%の洗双糖を量る
4.鍋に種を濾したグァバの実と果汁、洗双糖、レモン果汁を加え、底をまぜながら弱火で20~30分程度煮る。鍋底をへらでなぞって道ができれば火を止める
5.熱いうちに煮沸消毒した蓋つきの瓶に入れて保存する

<Ingredients>
890g       Guava(without skin)    → It becomes 765g after removing seeds
40 to 50% of the total amount of Guava without seeds    Light brown sugar
2Tbsp     Lemon juice

1. Peel the skin of Guava, cut them, and toss them in the blender
2. Remove seeds using a strainer
3. Weigh the amount, and prepare 40 to 50% light brown sugar of the total amount of Guava without seeds.
4. Put Guava, light brown sugar, and lemon juice in a pot, and simmer them for about half an hour with small heat. Trace the bottom of the pot with a spatula and turn off the heat when you can see the bottom a little.

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Note
・グァバの完熟の目安は桃のような硬さと香り。皮は薄いのでするりと向けます。
・細かい種は硬くて食べられないため、必ず濾してください。
・ミキサーにかけすぎると種も粉砕されるのでかけすぎないように注意
・種は生命の源、つまりいちばん栄養価が高く香りも強いので、捨てずにホワイトリカーなどに漬けてその液体だけをカクテルやケーキの香りに使うというのもいいかも。。

グァバについてはこちらに詳しく書かれてます


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