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「刺身」を英語で説明したら 第5回

日本語を英語にしてみましょう!

Tim:  日本の食事を考える時はいつも、刺身のことを思いますね。
  
I think of sashimi whenever I think about Japanese food.

Akira: 刺身は日本の食事で重要な部分になっています。

Sashimi is important part of the Japanese diet.

実際、正式な食事ではいつも刺身があります。

In fact, a formal meal usually is always prepared with sashimi.

Tim:  どうしてですか?

How come ?

Akira :多分日本は海に囲まれていて、私たちの食事には魚がなくてはならないものだからです。

Probably because Japan is surrounded by the sea, fish is an essential part of our diet.

Tim: どんな魚でも刺身にできますか?

Can you prepare sashimi using any kind of fish ?

Akira: はい。ほとんどの海の魚は刺身として食べることができます。
   貝やエビもよく刺身にして食べます。

Yes, almost any saltwater fish. Shellfish are also prepared as sashimi.

Tim: 私はマグロが好きです。
  
I like tuna sashimi.

Akira: そうですね。マグロは美味しいです。そして、マグロで一番いい部分はトロで、そこはマグロの脂肪がのった部分です。

Yes, tuna is good. And the best of part of the tuna is the toro-- the oily part of the tuna fish's belly.

Tim: 生きている魚を刺身にすると聞きましたが、それは本当ですか?

I've heard they make sashimi out of live fish. Is that true ?

Akira: 刺身として食べるために準備された魚を水槽から取り出し、料理して食べます。

Yes, the cook picks out the live fish from a fish tank and prepares it as sashimi.

Tim:  そして、その魚をスライスしてお皿にのせたときはまだ、動いているといるんですよね?

And when the fish is on the plate, it's still wiggling after its flesh has been sliced, right?

Akira:時々あります。刺身は新鮮でなければならず、最も新鮮な刺身はそのように準備されます。

Sometimes. Sashimi must be fresh and the freshest sashimi is prepared in this way .

※北米に行った日本人(ワーキングホリデー)が、日本文化について、英語で説明

ここで覚えたフレーズは忘れない内に、どんどんアウトプットしましょう!

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