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2021年2月17日のお弁当 Bento on February 17, 2021

30分でつくる、カロリー抑えめなお弁当
A low-calorie bento box. Easy to make in 30 minutes.

ベジタリアン弁当 Vegetarian lunch

暖かい野菜スープとシンプルなおにぎり
With warm soup in a soup jar, simple rice balls with only salt


●野菜スープ Vegetable soup
細切りしたニンジン、玉ねぎ、キャベツを煮て、
ローリエの葉、コンソメを加えて煮込む。
野菜が柔らかくなったら、胡椒、タイム、オレガノを加えて香りをつける。

Boil shredded carrots, onions and cabbage,
Add bay leaf and consomme and simmer.
When the vegetables are tender, add pepper, thyme and oregano to add aroma.


●里芋、にんじん、厚揚げ、シイタケの煮物 Boiled taro, carrot, fried tofu, shiitake mushroom
里芋、厚揚げ、シイタケは一口大に、にんじんは薄く切って、
鍋で茹で、柔らかくなったら、だし醤油を加える。
にんじんは花型に抜く。

Cut taro, fried tofu, and shiitake mushrooms into bite-sized pieces, and slice carrots into thin slices.
Boil in a pan and when soft, add dashi-soy sauce.
Cut the carrot into a flower shape.


●切り干し大根とニンジンのピリ辛炒め Little spicy stir-fried dried daikon and carrots
切り干し大根を水に入れて柔らかくし、よく絞って水分をきる。
ニンジンは千切りにする。
フライパンにごま油を入れて温めます。
ニンジンと切り干し大根を加えて炒め、だし醤油とラー油少々を加えます。

Put the dried daikon in water to soften it and squeeze it well to drain the water.
Cut the carrots into julienne.
Put sesame oil in a frying pan and warm it.
Add carrots and dried daikon radish and fry, then add soy sauce and a little chili oil.


●細切りキュウリとリンゴのオレンジあえ shredded and mixed radish, carrots and cucumbers in sweet and sour sauce
きゅうりは、薄くスライスしてから細く千切りにし、
塩を振ってしばらく置く。
水を加えて、余分な塩を洗い流し、手で水分をよく絞る。
リンゴは千切りにしてから、塩水につけ、変色を防ぎ、
水を加えて、余分な塩を洗い流し、水分をきる。
オレンジは皮をむき、房に沿って左右からナイフを入れて、身を外す。
オレンジの汁もボウルにとり、
オレンジの身、リンゴ、きゅうりを加えて和える。

Cut the cucumber into thin slices, then shred it into thin strips.
Shake the salt and leave it for a while.
Add water to wash away excess salt and squeeze the water well by hand.
Cut the apples into julienne and soak them in salt water to prevent discoloration.
Add water to wash away excess salt and drain.
Peel the orange and insert knives from the left and right along the thin skin of the tuft to remove the pulp.
Also put the orange juice in the bowl
Add orange pulp, apples and cucumbers and mix.


●蒸かしたカボチャ Steamed pumpkin
一口大に切って、レンジ用蒸し器で柔らかくなるまで蒸す。

Cut into bite-sized pieces and steam in a microwave oven until soft.


●茹でブロッコリー Boiled broccoli
ブロッコリーは房に分け、野菜スープを作る時に一緒に入れて茹でる。

Divide the broccoli into bunches and boil them together when making the vegetable soup.


●プチトマト Petit tomato


●塩むすび Salt rice balls
濃い目の塩水をつけた手で、温かいご飯をおにぎりにする。

熱くて大変な時は、ラップを広げて、塩を振り広げ、
暖かなご飯をのせて、ラップごと丸める。

Place warm rice on a hand soaked in strong salt water and squeeze it lightly to make a ball.

When it's hot and hard, spread the wrap, sprinkle salt,
Put warm rice on it and roll it with the wrap.

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