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2021年2月22日のお弁当 Bento on February 22, 2021

30分でつくる、カロリー抑えめなお弁当
A low-calorie bento box. Easy to make in 30 minutes.

ベジタリアン弁当 Vegetarian lunch

暖かい野菜スープとシンプルなおにぎり
With warm soup in a soup jar, simple rice balls with only salt


●わかめ、お麩のお味噌汁 Wakame seaweed and Fu(wheat bran) Miso soup
乾燥わかめとお麩は水に浸して戻してから、手で絞って水を切る。
お湯を煮立て、わかめ、お麩、昆布だし粉末を加え、ひと煮立ちしたら、
火を止めて味噌を溶き入れる。

Soak the dried wakame seaweed and Fu(wheat bran) in water,
then squeeze them by hand to drain the water.
Boil the water, add wakame seaweed, Fu(wheat bran) ,
and kelp soup stock powder, and once boiled,
Turn off the heat and melt in the miso.


●厚揚げのピザ風  pizza style Atsuage (fried tofu)
厚揚げは薄くスライスし、ピザソースを塗り、スライスチーズをのせて、
オーブントースターで焼く。

Slice the Atsuage (fried tofu) thinly, apply pizza sauce, put sliced cheese on it,
and bake in an oven toaster.


●オレンジと水菜のサラダ Orange and mizuna salad
オレンジは皮をむき、房の左右からナイフを入れて果実を取りだす。
マヨネーズ少々と、お好みのドレッシングを入れて軽く混ぜ合わせる。
一口の長さに切った水菜を加えて和える。

Peel the oranges and insert knives from the left and right sides of the bunch to remove the fruits.
Add a little mayonnaise and your favorite dressing to it and mix gently.
Add the mizuna cut into bite-length pieces and mix.


●セロリとシイタケの煮物 Boiled celery and shiitake mushrooms
セロリは筋を取って、小さめに切る。
フライパンにセロリと水少々を入れて火にかけ炒めるように煮る。
シイタケを加え、だし醤油、ごま油を振りかけて味を調える。

Strip the celery and cut it into small pieces.
Put celery and a little water in a frying pan, heat and simmer.
Add shiitake mushrooms and sprinkle with dashi-soy sauce and sesame oil
to adjust the taste.


●切り干し大根 Boiled Kiriboshi daikon(Dried shredded radish)
切り干し大根は水で戻し、手でよく絞って水分を除く。
千切りしたニンジンと、切り干し大根を煮て、
柔らかくなったら、だし醤油少々で味を調える。

Rehydrate the dried daikon radish with water
and squeeze it well by hand to remove the water.
Boil shredded carrots and dried daikon radish,
When it becomes soft, add a little soy sauce to taste.


●いんげんの胡麻和え Green beans with sesame sauce
筋を取り、斜め切りしたいんげんを、塩少々を加えて茹で、
水分を良く切る。
ボウルに、すりごま、だし醤油を入れ、茹でたいんげんを加えて和える。

Remove the streaks, cut the beans diagonally, add a little salt and boil them.
Drain water well.
Put sesame seeds and dashi soy sauce in a bowl, add boiled beans and mix.


●茹でブロッコリー Boiled broccoli
ブロッコリーは房に分け、いんげんを茹でる時に一緒に入れて茹でる。

Divide the broccoli into bunches and boil them together when boiling the beans.


●蒸かしたさつまいも Steamed sweet potatoes
一口大に切ったさつまいもを、レンジ用蒸し器で柔らかくなるまで蒸す。

Steam the sweet potatoes cut into bite-sized pieces in a microwave oven until they are soft.


●プチトマト Petit tomato


●塩むすび Salt rice balls
濃い目の塩水をつけた手で、温かいご飯をおにぎりにする。

熱くて大変な時は、ラップを広げて、塩を振り広げ、
暖かなご飯をのせて、ラップごと丸める。

Place warm rice on a hand soaked in strong salt water and squeeze it lightly to make a ball.

When it's hot and hard, spread the wrap, sprinkle salt,
Put warm rice on it and roll it with the wrap.


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