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2021年2月15日のお弁当 Bento on February 15, 2021

30分でつくる、カロリー抑えめなお弁当
A low-calorie bento box. Easy to make in 30 minutes.

ベジタリアン弁当 Vegetarian lunch

暖かい野菜スープとシンプルなおにぎり
With warm soup in a soup jar, simple rice balls with only salt

オンライン授業から登校が再開されたので、
1時間早起きに戻してお弁当作りも再開です。

お昼休みに他の事もしたいから量を減らしてほしいと
娘からリクエストされてしまいました。
ご飯くらいゆっくり食べられるといいのにね~。


My daughter's school has resumed, so
I got up an hour early and started making bento boxes again.

She said to me, "I want to do other things during the lunch break, so I want you to reduce the amount."
Why can't she eat slowly at lunch time?

●白菜とひき肉のミルフィーユスープ Millefeuille soup with Chinese cabbage and minced meat (soy meat)
みじん切りにした玉ねぎを炒め、大豆ミート(お好みでひき肉も加える)、
あればセロリの葉のみじん切り、パン粉、小麦粉、コンソメ、胡椒を
加えて混ぜ、白菜の葉の間に、薄く広げて挟む。

圧力なべに肉を挟んだ白菜、ジャガイモ、にんじん、水、顆粒コンソメ、
ローリエ、塩、胡椒を入れて、柔らかくなるまで煮る。

白菜は大きいままで煮てから、キッチンバサミで食べやすい大きさに切ると楽です。

Stir-fried chopped onions, soy meat (add minced meat if you like),
If you have chopped celery leaves, bread crumbs, flour, consomme, pepper
In addition, mix and spread thinly between Chinese cabbage leaves.

Chinese cabbage, potatoes, carrots, water, granule consomme with meat sandwiched in a pressure cooker,
Add bay leaf, salt and pepper and simmer until tender.

It is easier to boil Chinese cabbage in a large size and then cut it into pieces that are easy to eat with kitchen scissors.


●甘い卵焼き Sweet omelet
卵に砂糖と塩少々を加えて、薄く焼いたら巻くを繰り返して焼きます。
うっすらと焦げめが付くくらいの方が香ばしくて美味しいです。

Add sugar and a little salt to the egg, stir, bake thinly and roll repeatedly.
It is more fragrant and delicious if it is slightly charred.


●サツマイモの甘醤油煮 Sweet potato boiled in sweet soy sauce
一口大に切ったサツマイモはレンジ用の蒸し器に入れて蒸します。
鍋に移して、醤油と味醂を加えて煮立て、絡めます。

Cut sweet potatoes into bite-sized pieces and put them in a steamer for microwave ovens and steam them until they are soft.
Put them in a pan, add soy sauce and mirin, boil and entangle.



●切り干し大根と小松菜のピリ辛炒め little spicy stir-fried dried daikon and Japanese mustard spinach
切り干し大根は水に入れて柔らかく戻し、しっかり水を絞る。
フライパンにごま油を入れて温め、
切り干し大根と食べやすい長さに切った小松菜を入れて、炒める。
だし醤油を回しかけ、お好みでラー油少々を加える。

Put the dried radish in water to soften it and squeeze it well to remove the water.
Put sesame oil in a frying pan and warm it.
Cut dried radish and side dishes into easy-to-eat lengths and fry.
Sprinkle with soy sauce and add a little chili oil if you like.


●塩むすび Salt rice balls (※写真なし Not in the photo)
濃い目の塩水をつけた手で、温かいご飯をおにぎりにする。

熱くて大変な時は、ラップを広げて、塩を振り広げ、
暖かなご飯をのせて、ラップごと丸める。

Place warm rice on a hand soaked in strong salt water and squeeze it lightly to make a ball.

When it's hot and hard, spread the wrap, sprinkle salt,
Put warm rice on it and roll it with the wrap.






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