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2021年2月23日のお弁当 Bento on February 23, 2021

30分でつくる、カロリー抑えめなお弁当
A low-calorie bento box. Easy to make in 30 minutes.

ベジタリアン弁当 Vegetarian lunch

天皇誕生日なのになぜか通常授業ですって~!


●野菜のスープ Vegetable soup
細切りしたニンジン、玉ねぎ、キャベツ、ジャガイモを煮て、
ローリエの葉、コンソメを加えて煮込む。
野菜が柔らかくなったら、胡椒、タイム、オレガノを加えて香りをつける。

Boil shredded carrots, onions, cabbage, potatoes,
Add bay leaf and consomme and simmer.
When the vegetables are tender, add pepper, thyme and oregano to add aroma.


●そぼろ丼 Soboro rice bowl
大豆ミートは、ごま油を温めたフライパンで炒め、みりんと醤油を加えて甘辛く味をつける。
溶きほぐした卵に、砂糖、塩少々を加え、油を温めたフライパンで炒り卵を作る。
にんじんは細く切り、水少々で炒めるように煮て、みりんと醤油を加えて甘辛く味をつける。
いんげんは斜めに切り、塩少々を加えた熱湯で茹で、水を切る。
ご飯の上に乗せる。(お好みで、ご飯の間にも挟む)

Fry soybean meat in a frying pan warmed with sesame oil, and add mirin and soy sauce to add a sweet soy sauce flavor.
Add a little sugar and a little salt to the eggs and mix to make fine scrambled eggs in a frying pan warmed with oil.
Cut the carrots into small pieces, boil them in a little water and add mirin and soy sauce to add a sweet soy sauce flavor.
Slice the green beans diagonally, boil them in boiling water with a little salt, and drain them.
Put it on top of rice. (If you like, put it between rice)


●オレンジと水菜のサラダ Orange and mizuna salad

オレンジは皮をむき、房の左右からナイフを入れて果実を取りだす。
マヨネーズ少々と、お好みのドレッシングを入れて軽く混ぜ合わせる。
一口の長さに切った水菜を加えて和える。

Peel the oranges and insert knives from the left and right sides of the bunch to remove the fruits.
Add a little mayonnaise and your favorite dressing to it and mix gently.
Add the mizuna cut into bite-length pieces and mix.


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