【中国の家庭料理】自家製押し豆腐中華風レシピ3選 ダイエット簡単レシピ #スマート中華 #ヴィーガンレシピ #押し豆腐

前回木綿豆腐3丁で中華風押し豆腐12枚を作りました。
今回はこれを使って、定番中華風おかずから3選を選んで作りました。それぞれの料理の風味が持つ特徴と味をお楽しみ下さい!

中華風押し豆腐の作り方
https://youtu.be/lMUYBF4Udl8

悪魔的に美味しい 生ピーナッツの塩炒めの作り方
https://youtu.be/XAJ_K-z9Yug

A.押し豆腐の冷菜
【材料】
押し豆腐 4枚
エノキ 1袋
セロリ 1本
ニンニク 2かけ(みじん切り)
赤唐辛子 3本(輪切り)
油 大匙5位
胡麻油 小匙1弱
塩 少々
醤油 小匙0.5
塩炒りピーナッツ お好み
いりごま お好み
【ポイント・コツ】
①自家製の押し豆腐なので、そのまま使っていいですが、市販の押し豆腐を使う場合は、沸騰しているお湯にサッと下茹でしてから使うのがオススメです。(以下同じ)
②押し豆腐に塩分が含まれているので、塩を少量に追加して下さい。
③お好みの食材でアレンジして下さい。
A. Cold pressed tofu
【material】
4 pieces of pressed tofu
1 bag of enoki mashroom
1 stick of celery
2 pieces of garlic (chopped)
3 red peppers (sliced)
Oil tablespoon 5
Sesame oil a little less than 1 teaspoon
A little salt
0.5 teaspoon of soy sauce
Salt-roasted peanuts of your choice
Sesame seeds of your choice
[Points and tips]
①Since it is homemade pressed tofu, you can use it as it is, but when using commercially available pressed tofu, it is recommended to boil it in boiling water and then use it.(same as below)
②Since the pressed tofu contains salt, add a small amount of salt.
③Please arrange with your favorite ingredients.


B.押し豆腐とピーマンの炒め
【材料】
押し豆腐 4枚
ピーマン 230g
赤唐辛子 3本
油 適量
塩 小匙1/3位
胡麻油 小匙1
いりごま お好み
【ポイント・コツ】
①押し豆腐には塩分が含まれていますので、塩は少量でいいです。
②押し豆腐の断面が軽くきつね色になるまで炒めたら美味しくなります。
③ピーマンはお好みの食感に応じて、炒め時間を調整して下さい。
B. Stir-fried pressed tofu and peppers
【material】
4 pieces of pressed tofu
Bell pepper 230g
3 red peppers
Appropriate amount of oil
1/3 teaspoon of salt
1 teaspoon of sesame oil
Sesame seeds of your choice
[Points and tips]
① Since the pressed tofu contains salt, so a small amount of salt is enough.
② Stir fry until the cross section of the pressed tofu is light and golden brown, and it will be delicious.
③ Adjust the stir-fry time according to the texture of the peppers you like.

C.素揚げ押し豆腐
【材料】
押し豆腐 4枚
揚げ油 適量
塩 少々
クミンパウダー お好み
一味唐辛子 お好み
万能ねぎ お好み
いりごま お好み
【ポイント・コツ】
①味が染み込みやすくするために、押し豆腐は両面に切り込みを入れて下さい。
②揚げすぎないように気をつけください。
③調味料はお好みで調整して下さい。今回作ったのは新疆風味です。
C. Deep-fried tofu
【material】
4 pieces of pressed tofu
Frying oil appropriate amount
A little salt
Cumin powder of your choice
Chili peppers of your choice
Green onion of your choice
Sesame seeds of your choice
[Points and tips]
① Make cuts on both sides of the pressed tofu so that the taste can be easily absorbed.
② Please be careful not to fry too long.
③ Please adjust the seasoning to your liking. This time I made a Xinjiang flavor.

この記事が気に入ったらサポートをしてみませんか?