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✾ラタトゥイユ

こんにちは、ちまです。
首都圏では緊急事態宣言が再延長されましたね。私もずっと家にこもっています。今日はブックカバーの刺繍をしていました。昨年買ったもののたまにしかやらないのでまだ終わっていません😂そろそろ完成させたいな!
さて、今日もフランス人の友達に教わったフランス家庭料理を紹介します。ハーブの香る、野菜たっぷりであっさりしたラタトゥイユです。

Hello this is Chima.
Japan's government extended its coronavirus related state of emergency again in Tokyo and its 3 neiboring prefectures. I always stay home. I sewed a book cover today. I bought it last year but I haven't finished yet because I only do sometimes😂I want to complete it soon!
By the way, I introduce ratatouille today. It's french home cooking and it's my french friend's recipe. It contains plenty of vegetables and it's light taste with subtle herb flavor.

ラタトゥイユレシピ
材料(4人分)
ナス 3本
ズッキーニ 2本
赤パプリカ 2個
ピーマン 3個
玉ねぎ 1個
トマト大 3個
にんにく 3かけ
オリーブオイル 小さじ1
ローリエ 1枚
タイム 適量

作り方(所要時間目安1時間30分)
①野菜を切る。
②ナス、ズッキーニ、ピーマン、パプリカを沸騰した湯で数分茹でる。
③鍋に油をしき、ピーマン、パプリカ、玉ねぎを弱火で炒める。
④トマト、にんにく、ローリエ、タイムを鍋に入れ、弱火で40分煮る。
⑤ナス、ズッキーニ、油小さじ2、オリーブオイル小さじ1を入れ、さらに弱火で10分煮る。
完成😆

Ratatouille recipe
Ingredients (for 4 people)
350g of eggplant
350g of zucchini
350g of green and red bell pepper
350g of onions
500g of ripe tomato
3cloves of garlic
1 tea spoon of olive oil
1 bay leaf
thyme

Directions (It takes approximately 1.5 hours)
①Cut the vegetables.
②Boil the eggplant, zucchini, and bell pepper in hot water for a few minutes.
③Put the sun flower oil, bell pepper and onion in the pot and stir them over low heat.
④Add the tomato, garlic, bay leaf and thyme and heat them for 40 minutes over low heat.
⑤Add the eggplant, zucchini, 2 teaspoons of sun flower oil and 1 teaspoon of olive oil and cook them for 10 minutes over low heat.
It's ready😆

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