見出し画像

(一言ジャーナリング風味チャレンジ0--)2019.11.13 軽量

8月からの糖質制限を始め食事に気を使った生活をしてきて、変わったことがある。
・外食激減した(特に残業後の高カロリー高糖質食。カツカレーとかご飯お かわり系の定食とかコッテリ系ラーメンとかは全く食べてない)
・朝食の外も減った(以前は毎朝惣菜パンとおにぎりとかを食べていた)
・家食が中心になった。

冷蔵庫にあるもの
・カットサラダ(3食分くらいを常にあるようにしている)
・サラダチキン(これも3食くらい)
・糖質ゼロ麺(1〜3食。毎日食べなくなったけど切らさないように)
・ノンオイルドレッシング
・にんにく生姜(味付け用)
・だししょうゆ(鎌田)&ポン酢(高知県、現在は馬路だけどイチオシは北川)
冷凍庫にあるもの
・鶏むね肉(国産のもの)
・鶏団子(鍋用)
・魚の切り身(鍋用、タラとかシャケとか)

なんかとりとめもなくなったのでまた別で。
Photo:そういう結果の最近の朝食例。玄米十六穀白米に、野菜きのこ鳥中心スープ。

I have changed my life by taking care of my diet, starting with the restriction of carbohydrates since August.
・ The number of eating out decreased sharply (especially high calorie high sugar food after overtime. Cutlet curry and rice were not eaten at all.
・ Outside breakfast also decreased (previously I ate sugar beet bread and rice balls every morning)
・ Food meals became the center.

What is in the refrigerator
・ Cut salad (I always have about 3 servings)
・ Salad chicken (this is also about 3 meals)
・ No sugar noodles (1 to 3 meals.
・ Non-oil dressing
・ Garlic ginger (for seasoning)
・ Dashi Soy Sauce (Kamada) & Ponzu (Kochi Prefecture, but now it's a horse route but the best is Kitagawa)
What is in the freezer
・ Chicken breast meat (domestic)
・ Chicken dumpling (for hot pot)
・ Fish fillet (for hot pot, cod or salmon)

It ’s a different event.
Photo: A recent breakfast example of that result. Vegetable mushroom bird-centered soup with 16 grains of brown rice.

いいなと思ったら応援しよう!