ピーカンナッツクッキー/Pecan nuts cookie
簡単にできる、はるみ屋の私んちレシピは、バレンタインのギフトにもいいですよ!溶かしたダークチョコレートをクッキーの表面にディップして、チョコレートの風味豊かなピーカンナッツクッキーもできますよ!
その他の、クッキーのレシピもよろしく!↓
ピーカンナッツクッキー
材料:12~15個
バター 100g(1スティック 室温に戻したもの)
卵 1個(黄身と白身に分けておく)
さとう 大さじ6
小麦粉 1カップ
塩 一つまみ
ピーカンナッツ 1/4カップ
1.バター、黄身、さとう、小麦粉、塩を混ぜクッキー地を作り、最後にピーカンナッツを混ぜます。
2.小さなボール(直径2.5cmくらい)をつくり、さらにそれを平らにして、クッキーシート(アルミ箔でもOK)を敷いたベイキングシートの上に均等に並べ、ブラシで卵白を塗り、冷蔵庫で10~15分冷やします。
3.クッキーを冷蔵庫から取り出し、180℃に温めておいたオーブンで15分位焼きます。薄っすら茶色くなったら出来上がり。
Pecan nuts cookie
Ingredients: 12 to 15 pieces
Butter 100g (1 stick room temperature)
1 egg (separate into yolk and white)
6 tablespoons of sugar
1 cup of flour
A pinch of salt
Chopped Pecan nuts 1/4 cup
1.Mix butter, yolks, sugar, flour and salt to make a cookie dough, and then mix with pecan nuts.
2.Make small balls (about 1 inch diameter), flatten them, arrange them evenly on a baking sheet with parchment paper (aluminum foil is OK too), apply egg whites on top of cookies with a brush, and put them in the refrigerator for 10 to 15 minutes.
3.Heat the oven to 375F. Remove the cookies from the refrigerator and bake the cookies for about 15 minutes. When it turns light brown, it's done.
この記事が気に入ったらサポートをしてみませんか?