見出し画像

🟥🍲朝鮮語: 육개장🍲yukgaejang🍲🟥

shrimp soup

Yukgaejang soup

(1 egg, bean sprouts, chives, carrots)


k lady's handmade fish kelp rolls



ユッケジャン(朝鮮語: 육개장、yukgaejang / yook gae jang)は牛肉と色々な野菜、ワラビやモヤシなどをゆっくりゆでた辛味のある料理で、慶尚北道地域の牛肉のスープに由来する。粉トウガラシで味付けし、コショウや塩、砂糖、ゴマ油、醤油などの調味料を添加する。牛肉の代わりに鶏肉を使う場合もあり「タルキュッケジャン」(닭육개장)または「タッケジャン」(닭개장)と呼ぶ。

Yukgaejang (Korean: 육개장, yukgaejang / yook gae jang) is a spicy dish made with slowly boiled beef, various vegetables, bracken, and bean sprouts, and is derived from beef soup from North Gyeongsang Province. Season with ground chili pepper and add other seasonings such as pepper, salt, sugar, sesame oil, and soy sauce. Sometimes chicken is used instead of beef, and it is called ``Dalkyukgaejang'' (닭육개장) or ``Dakgaejang'' (닭개장).


#case

#chicken meat

#beef

#LUNCH

この記事が気に入ったらサポートをしてみませんか?