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【オーストラリアワーホリ】最近のカフェバイトについて About my recent cafe job

こんにちは!
Hi!

最近ゴールドコーストでは猛暑日が続いていて、熱中症気味になったり食欲がなかったりと、体調が優れません。
It has been extremely hot in Gold Coast recently and I have been suffering from heat stroke and a lack of appetite.

今日も37度。
Today it was 37 degrees Celsius.

そして私の部屋にはエアコンがなく、天井のファンだけ・・・
And my room has no air conditioner, only a fan on the ceiling...

とてもじゃないけど、日中部屋にいられませんので、今は図書館でこのブログを書いています。
I can't stay in my room during the day, so I am writing this blog in the library.

さて、今日は働いて約2ヶ月になるカフェバイトについて書いていきたいと思います!
Today, I would like to write about my part-time job at a cafe, where I have been working for about two months now!

朝4時半起きで自転車出勤 Getting up at 4:30 a.m. and cycling to work

日にもよりますが、最近はオープンの6時~お昼(12時ごろ)まで働くシフトが多く、そのときは4時半(!)起きです。
It depends on the day, but recently I've been working a lot of shifts from 6:00 a.m. to noon (around 12:00 p.m.), and I have to get up at 4:30 in the morning.

最初はしんどかったものの、最近は体も朝型の生活に慣れてきて、わりとスッキリ目覚められるようになりました。
It was tough at first, but recently my body has gotten used to the morning routine, and I can wake up refreshed.

バイト先までは自転車で約15分。朝日を浴びながら海沿いを走っていると、体も目覚めてきます!
It takes about 15 minutes by bicycle to get to my workplace. Riding by the sea with the morning sun wakes up my body!

わたしの働いているカフェは海沿いに面していて、ロケーションが最高。
The location of my workplace is amazing because it faces the ocean.

仕事が終わって、海を眺めながら食べるお昼ご飯とコーヒーは最高です。
After work, it is great to have lunch and coffee while looking out at the ocean.

最高ですよね🥰

バリスタ業務の奮闘 Struggles of working as a barista

働き始めて最初にやったのは洗い場とサービングでしたが、次の週からコーヒー作りもやらせてもらえることに。
My first job was washing and serving, but the next week I was assigned to make coffee as well.

とにかくわたしのカフェは忙しく、質より早さ!という感じで、ひたすら効率よく作れるかを叩き込まれました。
My cafe is very busy, so I was trained to make coffee as fast as possible rather than quality!

今は朝のコーヒーのラッシュの時間も、何とか自分一人で乗り越えられるようになってきたかな・・・
Now I think I can manage to get through the morning coffee rush by myself...

ちなみにラテアートはシンプルハートと二層になっているハートの2種類しかまだできなくて、他の種類は時間があるときに地道に練習しています。
I have only been able to make two types of latte art, a simple heart, and a two-layered heart, and I am practicing the other types whenever I have time.

オージーイングリッシュまじ意味わかんない(笑) Aussie English seriously doesn't make sense to me.lol

コーヒー作りが慣れてきたら、次はレジで注文受けが始まりました。
Once I got used to making coffee, I started taking orders at the cash register.

本当にオーストラリア人の英語難しすぎ・・・
I really don't understand Aussie English.lol

とくに常連さんは60代~70代のお年寄りの方が多いので、超簡単な単語でも聞き取れないことがあったりして、先日はおばあちゃんに"You don't know English so much!"って言われて(笑いながらだけど)、悔しくて帰りのバスで泣きました(笑)
The other day, an old lady said to me, "You don't know English so much!" And I cried on the bus when I went back home.lol

「英語できるのに!!!」って心の中で言い返したけど、ここに住むローカルの人たちの英語を聞き取ってコミュニケーションできるようになってこそ、本当にできるということなんだろうなぁ・・・と思って、今はまた英語勉強頑張ろう!ってむしろやる気スイッチが入りました。
Actually, I said "I do!!" in my heart, lol but now I think I have to reach the level that I can understand and communicate with local people, so I have some motivation to study English again!

大変だけど、カフェ業務はとても楽しいです It's a lot of hard work, but I really enjoy working in the cafe!

覚えることも多くて、いつも忙しく走り回っているけど、わたしは今の仕事が好きです!
There is a lot to learn and I am always busy running around, but I love my job!

「コーヒー美味しかったよ!」とか、「笑顔がすてきだね!」って言ってもらえることもあって、そのときは「お客さんにとってこのコーヒーのおかげでいい一日がスタートできたかな?」と思って、わたしまで嬉しくなります。
Customers say to me "Your coffee tastes good!" and "You have a beautiful smile!" and those kinds of comments make me happy.

ホスピタリティ産業で働くやりがいを感じる瞬間だと思います。
It is a worthwhile moment for me to work in the hospitality industry.

もっとおいしいコーヒーが作れるようになりたいな・・・頑張ります!
I would like to be able to make better coffee... I will do my best!

ちなみに、オーストラリアに来る前まではわたしコーヒーが嫌いでまったく飲めなかったのですが、今は克服し、むしろ好きになって毎日飲んでます。(笑)
By the way, before I came to Australia, I used to dislike coffee and couldn't drink it at all, but now I've conquered that and I like it and drink it every day.

それでは、今日はこのへんで。何か気になることがあればぜひコメントお願いいたします☺
Thank you for reading my article today too!





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