✰꙳𝐡𝐢𝐫𝐨𝐤𝐨⋆☽

📍𝙿𝙰𝚁𝙸𝚂 ⇨ 𝚃𝙾𝙺𝚈𝙾

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マガジン

  • “Dig Japan (ディグ・ジャパン)”

    自身の日本文化に関する見識を広めるため、𝐡𝐢𝐫𝐨𝐤𝐨が気になるトピックについてリサーチし英語でアウトプットしています✰꙳

  • 『ディグ・モード(Dig Mode)』

    フリーランスで海外アパレルブランドの日本向けPRをしている𝐡𝐢𝐫𝐨𝐤𝐨が、2023年の目標「ファッション業界の見識を広める」ため、気になる海外ブランドをメインに英語でリサーチしnoteでアウトプットしています✰꙳ DJがレコードショップでレコードを探したり、音楽を深掘りしたりするときに使われる表現「ディグる」になぞらえて『ディグ・モード(Dig Mode)』と名付け、2023年元日にスタート、vol.110にて一旦完結⋆☽

  • 『ひみつのパリ』

    2017年までパリに住んでいた𝐡𝐢𝐫𝐨𝐤𝐨が当時を振り返りながら、あまりガイドブックに載っていないパリの素敵なカフェなどのローカル情報をまとめた、ひみつの備忘録✰꙳

最近の記事

Dig Japan vol.15 “Wakaayu (若鮎)”

Wakaayu (若鮎) is wagashi made mainly of gyuhi wrapped in castella dough. It is shaped like an ayu (sweetfish) and is known as a famous confectionery from Gifu and Kyoto prefectures. The Japanese confectionery “Chofu (調布)” , which originated

    • Dig Japan vol.14 “Castella (カステラ)”

      Castella (カステラ) is wagashi that allegedly originated in Nagasaki Prefecture and was developed uniquely based on the nanbangashi (南蛮菓子) introduced from Portugal. Typically, the batter is poured into a large square or rectangular mold, baked

      • Dig Japan vol.13 “Minazuki (水無月)”

        Minazuki (水無月) is wagashi whose name refers to the month of June, and that sweetly boiled azuki beans are placed on top of white uiro and cut into triangles. In Kyoto, where it originated, there is a custom of eating Minazuki on June 30th.

        • Dig Japan vol.12 “Uiro (ういろう)”

          Uiro (ういろう, 外郎) is wagashi that is typically made by kneading grain flour such as rice flour with sugar and hot water, pouring it into a mold, and steaming it in a steamer basket. The flours used include non-glutinous or glutinous rice flou

        Dig Japan vol.15 “Wakaayu (若鮎)”

        マガジン

        • “Dig Japan (ディグ・ジャパン)”
          15本
        • 『ディグ・モード(Dig Mode)』
          110本
        • 『ひみつのパリ』
          12本

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