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[アペロ] 桃のロースト&生ハムサラダ

シンガポールの図書館アプリで見つけたオットレンギさん(昨今の中東料理ブームを牽引される、イスラエル生まれの英国人シェフ)のレシピで、楽しいアペロ。
ローストした桃が刺さったのと、エンダイブ&生ハム、フランスからのお土産食材を2つもカバーしてくれているのが決め目でした。
ドレッシングのレパートリーを増やしたい今日この頃の気分ともマッチし、これはトライしてみたい!とわくわく✨


簡単な覚書
-桃をオリーブオイルとでグリルする
-ドレッシングを作る: オレンジ果汁&メープルシロップ&オリーブオイル&バルサミコソース、塩コショウ
-野菜(サラダほうれん草&エンダイブ)&桃&生ハム盛り付け、ドレッシングを回しかける

フルーティーなまろやかさ&生ハムの塩気が程よく、酸味の増したピノグリージョとの相性も絶妙で、楽しいマリアージュでした✨

インスタグラムに、25秒ほどの動画リールを掲載しています。
よろしければ、ご覧ください:

yuuucoh🇯🇵🇸🇬 on Instagram: "Happy Saturday✨✨ Another fun with endives✨ “Peaches and speck with orange blossom”-my second try from Ottolenghi’s recipe. I was so moved & inspired with Eiko-san’s (@thekitchenstoic table the other day, that I promised to challenge more varieties of dressings & start trying Ottolenghi sometimes (with the easier ones of course)! While browsing some samples of his book on a Singapore library app, I almost gasped because this recipe sounded such a destiny, fulfilling my mood & ingredients! I had endives, specks (from Paris!)- so off I ran to shopping for some peaches & maple syrup. The grilled peach in olive oil & dressing with orange juice & maple syrup& EVO &balsamic vinegar- it was such a wonderful flavor (I had no clue what orange blossom water were, so I just used the juice)✨ I was skeptical of the left over Pinot Grigio in the fridge, but the sourer taste somehow matched the salad so well- what an marriage😇🥂✨ Btw I can’t tell the difference between endives and chicory… are they the same or different…? ✨✨✨✨✨ 図書館アプリで見つけたオットレンギさん(昨今の中東料理ブームを牽引される、イスラエル生まれの英国人シェフ)のレシピで、楽しいアペロ。 ローストした桃が刺さったのと、エンダイブ&生ハム、フランスからのお土産食材を2つもカバーしてくれているのが決め目でした。 ドレッシングのレパートリーを増やしたい今日この頃の気分ともマッチし、これはトライしてみたい!とわくわく✨ 簡単な覚書 -桃をオリーブオイルとでグリルする -ドレッシングを作る: オレンジ果汁&メープルシロップ&オリーブオイル&バルサミコソース、塩コショウ -野菜(サラダほうれん草&エンダイブ)&桃&生ハム盛り付け、ドレッシングを回しかける フルーティーなまろやかさ&生ハムの塩気が程よく、酸味の増したピノグリージョとの相性も絶妙で、楽しいマリアージュでした✨ #ottolenghi #fruitsalad #saladdressing #peachsalad #savoryfood #apero #apéro #endives #seasonalcooking #サラダレシピ #おもてなし料理 #生ハムサラダ #ごちそうサラダ #ドレッシング #パーティー料理 #アペロ #晩酌レシピ #海外在住 #海外暮らし#シンガポール在住 #シンガポール生活" 71 likes, 23 comments - yuuucoh on March 2, 2024: "Happy Satu www.instagram.com

※ブログに、全お写真掲載中

#ottolenghi #fruitsalad #saladdressing #peachsalad #savoryfood #apero #apéro #endives #seasonalcooking #サラダレシピ #おもてなし料理 #生ハムサラダ #ごちそうサラダ #ドレッシング #パーティー料理 #アペロ #晩酌レシピ #海外在住 #海外暮らし#シンガポール在住 #シンガポール生活

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