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【Koyomi】 July 10, 2024

Seasonal Vegetables|Cucumber
旬の野菜|キュウリ

The History and Origin of Cucumbers

Cucumbers have a rich history that dates back to ancient times. Originating from the foothills of the Himalayas in India, they have been cultivated for over 3000 years. They made their way to Japan during the Heian period via China. Interestingly, the Japanese kanji for cucumber, "胡瓜," is derived from the name of a country called "Hu" that was located in western China.

キュウリの歴史と起源

キュウリには古代に遡る豊かな歴史があります。インドのヒマラヤ山麓で、3000年以上前から栽培されており、中国を経由して平安時代に日本に伝わりました。興味深いことに、キュウリの漢字「胡瓜」は、中国西部にあった「胡」という国の名前に由来しています。

The Evolution of Cucumbers in Japan

In Japan, cucumbers were not widely cultivated until after the Meiji period. This was due to their bitter taste, which made them less popular. It was only after selective breeding and improvements in cultivation techniques that cucumbers became more palatable and their cultivation flourished.

日本におけるキュウリの進化

日本では、明治時代以降になるまでキュウリの栽培は盛んではありませんでした。その原因は、キュウリの苦味にありました。しかし、品種改良と栽培技術の向上により、キュウリはより食べやすくなり、栽培も盛んになりました。

Fun Facts and a Recipe: Addictive Cucumbers

Despite being recognized by the Guinness World Records as the "least nutritious vegetable" due to its high water content (over 95%) and low calorie count (14 kcal per 100g), cucumbers are beloved for their refreshing taste. Here's a simple recipe to make "Addictive Cucumbers."

**Ingredients:**
- 2 cucumbers
- 1 tablespoon of soy sauce
- 1 tablespoon of vinegar
- 1 tablespoon of sesame oil
- 1 teaspoon of sugar
- A pinch of salt
- Sesame seeds for garnish

**Instructions:**
1. Cut the cucumbers into bite-sized pieces.
2. Mix all the ingredients in a bowl.
3. Add the cucumbers and toss well.
4. Garnish with sesame seeds.
5. Chill in the refrigerator for 30 minutes before serving.

面白い事実とレシピ:やみつきキュウリ

実は、キュウリはその高い水分含有量(95%以上)と低カロリー(100gあたり14kcal)により、ギネスブックで「世界一栄養がない野菜」として認定されています。それでも、そのさわやかな味で愛されています。ここで、「やみつきキュウリ」の簡単なレシピを紹介します。

**材料**
- キュウリ 2本
- 醤油 大さじ1
- 酢 大さじ1
- ごま油 大さじ1
- 砂糖 小さじ1
- 塩 少々
- ごま(飾り用)

**作り方**
1. キュウリを一口サイズに切る。
2. 全ての調味料をボウルに入れて混ぜる。
3. キュウリを加え、よく和える。
4. ごまで飾り付ける。
5. 冷蔵庫で30分冷やしてから提供する

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