見出し画像

世界の⁉︎ベジブロス入りCOZYラーメン講座(レポ)

世界の⁉︎ベジブロス入りCOZYラーメン講座(レポ)

先日、フランス🇫🇷からお越しのローズ🌹さんに
COZYの秘伝のラーメンレシピをお伝えさせて頂きました。

COZY特製ラーメンのこだわりは
ミネラルたっぷり3種の合わせ出汁!と
自家製鶏ハム!

この2点を丁寧にお伝えしましたよ^ ^

今回はいつもピンポイントで助っ人で来てくれる
りょーま君が通訳に入ってくれて
ラーメンづくりもスムーズ♪



さてさて、この度数ある美味しいラーメン屋さんがある中、
無名のうちに講座を申し込んだのか?とローズさんに伺ったところ、

「日本の家庭のラーメンの作り方を知りたかった」との事。

さらにローズさん、
りょーま君にレンゲの使い方を見せて欲しい。
食べ方のレクチャーまでやって願いし、写真を撮ってましたね!



そして、キッチンの中も見てみたい!と言う事で
ここでも記念写真🤳



〜〜〜〜〜〜

有名な観光スポットだけでは味わえない
その土地に根付く文化、生活感そしてイズム。。。

私は、結婚する前は、
沖縄でサーターアンダギーや沖縄料理を
修学旅行生や観光客、時には海外の方に教えていました。

当日若かった私は、
「調理師免許とか資格とかないのに
 料理の事を他の人に教えていいの?」と
仕事を持ちかけた父に聞きました。

父は、
「資格なんていらないんだ。
必要なのは、その土地の人との交流。
料理を作りながらその時交わす会話が大事なんだ。」

そう。
サーターアンダギーも、ラーメン作りも
今はネットを検索すれば
色んなレシピや作り方が溢れている。

でもそのもののルーツや文化は
その土地に触れ、その土地の人と触れ合う事でしか体験できないですよね。

これは観て触れてやって、、、そう体験した人にしかわからない事。

ローズさんがCOZYに来てくれて、
久しぶりに私は、
料理体験をはじめた原点を思い出しました。

この度はうちを選んでくれて
ありがとうございました^ ^



World⁉︎COZY Ramen Course with Veggie Broth (Report)



The other day, to Ms. Rose🌹 who came from France🇫🇷
I shared with you COZY's secret ramen recipe.

What is special about COZY's special ramen?
A combination of 3 types of soup stock full of minerals! and
Homemade chicken ham!

I explained these two points carefully ^ ^

This time, he always comes as a pinpoint helper.
Ryoma-kun acted as an interpreter.
Making ramen is also easy♪

Well now, while there are many delicious ramen shops like this,
Did you apply for the course anonymously? When I asked Rose,

She said, ``I wanted to know how Japanese families make ramen.''

Furthermore, Rose
I want Ryoma to show me how to use astragalus.
They even gave a lecture on how to eat it, asked for it, and took pictures!

I also want to see inside the kitchen! By saying that
Commemorative photo here too🤳

〜〜〜〜〜〜

You can't enjoy it only at famous tourist spots
The culture, lifestyle, and ism that are rooted in the area. . .

Before I got married,
Sata andagi and Okinawan cuisine in Okinawa
I taught students on school trips, tourists, and sometimes people from overseas.

I was young that day,
“I don’t have a chef’s license or qualifications.
Is it okay to teach others about cooking? "and
I asked my father who offered me the job.

My father,
"I don't need any qualifications.
What is needed is interaction with the local people.
The conversations you have while cooking are important. ”

yes.
Sata andagi and ramen making
Now search the internet
There are lots of different recipes and ways to make them.

But its roots and culture
You can only experience it by touching the land and interacting with the local people.

This is something that only those who have seen, touched, and experienced can understand.

Rose came to COZY,
After a long time, I
I remembered the origin of my cooking experience.

Thank you for choosing us this time.
Thank you very much ^ ^


#店長のつぶやき
#カフェCOZY
#トモソダチcaféCOZY

この記事が気に入ったらサポートをしてみませんか?