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#174 発酵に関する英語

発酵食品
fermented food U 《◆種類を表す時はC》

ジーニアス和英辞典

発酵を促進する
promote fermentation

オーレックス和英辞典

ferment grape juice into wine
ブドウの汁を発酵させてワインにする

オーレックス英和辞典

ミルクを発酵させてチーズを作る
They ferment milk into cheese.

ウィズダム和英辞典

納豆は発酵させた大豆である
Natto is fermented soybeans.

ジーニアス和英辞典

はしでかきまぜると納豆は糸を引く
Fermented soybeans get sticky when you stir them with chopsticks.

ジーニアス和英辞典

酵母の発酵を抑えるために冷水を加えた
Cold water was added to slow down the fermentation of the yeast.

オーレックス和英辞典

Fermentation is a metabolicprocess in which an organism converts a carbohydrate, such as starch or a sugar, into an alcohol or an acid.
発酵とは、生物がアルコールや糖などの炭水化物をアルコールや酸へ変換する代謝プロセスのことである。

https://www.thoughtco.com/what-is-fermentation-608199

French chemist and microbiologist Louis Pasteur in the 19th century used the term fermentation in a narrow sense to describe the changes brought about by yeasts and other microorganisms growing in the absence of air (anaerobically)
19世紀のフランスの化学者、微生物学者であるルイス・パスツールが、無酸素状態で(嫌気状態で)成長する酵母や他の微生物により引き起こされる変化を説明するために、発酵という言葉を狭い意味で用いた。

https://www.britannica.com/science/fermentation

Glucose is fermented to alcohol by many species of yeasts.
様々な種の酵母の働きにより、グルコースは発酵されてアルコールに変わる。(訳は筆者)

化学英語の活用辞典

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