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✾滷肉飯(ルーローファン)

こんにちは、ちまです。
今日のお昼は滷肉飯を作りました。台湾の夜市で食べたのが懐かしいです。台湾には3回行ったことがあり、3回目は初めての海外一人旅でした。一人旅って寂しいのかなと思っていましたが、一人だと話しかけられることが多く、全然そんなことなかったです。屋台で相席になったシンガポール人、道を聞いてきた韓国人、目的地が同じだったタイ人、タクシー運転手の台湾人と仲良くなりました。また海外旅行に行きたいな!

Hello this is Chima.
I made luroufan for lunch today. I remember that I ate it at the night market in Taiwan. I have been there 3 times and last time was my first solo travel. I thought solo travel was lonely but it wasn't. I was spoken to by many foreigners. I became friends with Singaporean couple at the food stand, Korean boys who asked me the way, Thai girls whose destination was the same, and Taiwanese taxi driver. I want to travel abroad again soon!

滷肉飯レシピ
材料(1人分)
ごはん 200g
豚バラ薄切り肉 100g
ごま油 大さじ1
しょうが 1かけ
にんにく 1かけ
五香粉 小さじ1/4
水 100ml
オイスターソース 大さじ1.5
紹興酒 大さじ1
ゆで卵 1個

作り方
①豚肉を1cm幅に切る。しょうが、にんにくをみじん切りにする。
②フライパンにごま油、しょうが、にんにくを入れて熱する。豚肉を加え、火が通るまで中火で炒める。五香粉を加え、さらに炒める。
④水、オイスターソース、紹興酒を入れ、半量になるまで中火で煮詰める。
⑤ゆで卵を半分に切る。お椀に盛り付けたご飯に豚肉、ゆで卵をのせる。
出来上がり😆

Luroufan recipe
Ingredients (for 1 person)
200g rice
100g sliced pork belly
1 table spoon of sesame oil
1 piece of ginger
1 clove of garlic
1/4 teaspoon of five-spice powder
100ml water
1.5 table spoons of oyster sauce
1 table spoon of Shaoxing rice wine
1 boiled egg

Directions
①Cut the pork into 1cm width. Mince the ginger and garlic.
②Heat the sesame oil, ginger and garlic in the pan. Add the pork and stir it until it is cooked over medium heat. Add five-spice powder and stir it more.
③Add the water, oyster sauce, Shaoxing rice wine, and heat them until it is reduced by half over medium heat.
④Cut the boiled egg. Put the pork and egg on the rice.
It's ready 😆

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