【Koyomi】 April 12, 2024
Seasonal food|Nobiru
旬の食べ物|野蒜(ノビル)
Today, I want to dive into a delightful wild herb that graces the Japanese landscape from Hokkaido to Okinawa – the wild garlic known as "nobiru."
今日は、北海道から沖縄まで日本の風景に恵まれる魅力的な野草、野蒜(ノビル)について深掘りしていきたいと思います。
Characteristics and Seasonality of Nobiru
Nobiru features leaves similar to leeks and a bulbous base resembling that of an onion. This wild herb peaks in season from March to May, thriving in well-lit, well-drained riverbanks and meadows across Japan.
野蒜の特徴と旬
ノビルはネギに似た葉とタマネギのような鱗茎を持ちます。この野草は3月から5月にかけて旬を迎え、日本全国の日当たりが良く、水はけの良い川原や草地でよく見られます。
Culinary Uses of Nobiru
Though not commonly found in markets, nobiru is cherished by foraging enthusiasts as a spring wild vegetable. Both the white bulbs and the tender young leaves and stems can be consumed raw or cooked, similar to leeks. Some people enjoy it with miso paste, like shallots.
野蒜の料理用途
市場で一般的に見ることは少ないですが、ノビルは春の山菜として収穫を楽しむ愛好家に愛されています。白い球根部分も若葉や若い茎も、ネギのように生でも調理しても食べられます。エシャロットのように味噌をつけてそのまま食べる人もいます。
Medicinal Benefits of Nobiru
Historically, nobiru has been used as a medicinal herb, reputed for its invigorating and restorative properties. The bulbs, particularly, are favored for consumption due to their health benefits.
野蒜の薬用効果
歴史的にノビルは薬草として使用されており、滋養強壮と回復に良いとされています。特に球根はその健康効果から好んで食される部分です。
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