見出し画像

英語検定ライティング準1級(第27回)

タイトル「地元の食材を優先して買うべきか?」

Yes, this suggestion can be acceptable.
Some reasons make this opinion supportable.

地産地消という言葉は日本語にもある。その言葉はフードマイレージを連想させる。食べ物が環境保護と深く関係することを私たちに考えさせる。
“Local production for local consumption” is a vital expression in our language, which we tend to associate with the phrase “food mileage.”
It is inevitable for us to think that food we eat has close connections with our precious environment when we hear this phrase.

食べ物を輸送する距離が長ければそれだけ二酸化炭素の排出が増えるというのは、これらの言葉を聞かなければ気づかなかったかもしれない。
The longer the distance that we carry food is, the more carbon dioxide we release, which could make us aware of the phrase “food mileage” without fail.

輸送手段の発達によって私たちは地元で生産されない食べ物を食べることができる。しかしトラックなどの二酸化炭素排出は避けられない。
The development of transportation has enabled us to enjoy food we cannot purchase in our neighborhood, which force the trains or trucks to emit carbon dioxide into atmosphere to make negative contributions to the planet we live in.

環境保護の観点から地元で生産される食べ物を優先しようという考え方が生まれた。それはまた地元の経済効果にも貢献することができる。
There is the idea that crops produced in the local area should be prioritized, which was created from the environmental way of thinking.
This makes positive contributions to the local economy.

毎日同じものを食べると飽きてしまうし、生活がマンネリ化してしまう。この感覚と環境保護的な考え方は矛盾するが、地域の経済が最優先かもしれない。
We tend to get tired of the same dishes cooked every day and it isn’t easy for us to stand a monotonous life.
This cannot match the way of eco-friendly thinking, but the top priority might be the idea that the local area should be successful financially.

These reasons make the question titled above favorable.

この記事が気に入ったらサポートをしてみませんか?