見出し画像

夢みる世界へ

ワインに恋する1人の女性です
つたない文章になると思いますが、ワインの生産者の想いとワインの素晴らしさを伝えていける力を身に付けていきたいと思っています。

ワインは色んな顔を持ちます
同じワインであっても、温度、グラス、ペアリングする料理によってもみえるワインの表情は異なってきます
ワインの素晴らしさは、飲む場所、雰囲気、一緒にいただく相手によっても表情を変えてくれるということ
あなたが今日どんな気分で、どんな人と、どういうモチベーションで飲みたいのかによっても、自分の内側を表現するきっかけになるということ

今後紹介していくワインで、うちなる表現がみなさまに伝わるように言葉に変換していくつもりです

夢みることは、自分自身の言葉でワインと人々の心を繋げていくことです
自分自身でもワインを納入して、みなさまに販売できる手立てを模索しています
今はまだワインを仕入れるワイナリーが見つかっていません
ワインの仕入れと販売を許可してくださるワイナリーの方々いましたらご連絡いただければと思います


初めてご紹介するのは
ドメーヌ・ジュリアン・ピノー

ピノドニス40% ガメイ20% コー 20% カベルネソーヴィニヨン20%、自然酵母

外観
ブドウの果実を絞り、自然にアルコール発酵を行なったような色合い
淡い茶色味がかったもの
ネッピオーロを彷彿させる色合い、どんな味わいなのかドキドキする光の透し方

香り
深いカリカリ小梅、イチゴ、オレンジ、ブラッドオレンジ
淡いフローラル
自然な土から栄養を受けたブドウの皮の香り
抜ける香りはブラッドオレンジ

タンニンなし
高い酸
果実味を補う果皮との接触による旨み、複雑味

合わせメニュー
フレッシュなトマト、トマト料理、アスパラガス料理
モッツァレラチーズなどのソフトチーズ

ナチュラルワインらしい柔らかいブドウを発酵した味わいで、アルコールが苦手な人と一緒に

I am a woman who loves wine, and while my writing may not be very good, I want to develop the ability to convey the thoughts of wine producers and the wonderfulness of wine.

Wine has many faces. Even the same wine can have different expressions depending on the temperature, glass, and the food pairing. The greatness of wine is that it can change its expression depending on where you drink it, the atmosphere, and the company you share it with. It can also be a way to express your inner self depending on how you feel, who you are with, and what your motivation is for drinking it.

In the future, I intend to convert the feelings I have about wine into words that can be conveyed to everyone who reads them. My dream is to connect wine and people's hearts with my own words. I am also exploring ways to sell wine myself, but I have not yet found a winery to purchase wine from. If any wineries are willing to allow me to purchase and sell their wine, please contact me.

The first wine I would like to introduce is Domaine Julian Pinot. It is a blend of 40% Pinot Noir, 20% Gamay, 20% Cor, and 20% Cabernet Sauvignon, fermented with natural yeast.

Appearance: The color is reminiscent of the natural alcohol fermentation of squeezed grapefruit, with a slight brownish tint. It has a light color that is reminiscent of Nebbiolo, and the way the light passes through it is exciting, making you wonder what it will taste like.

Aroma: Deep, crispy plum, strawberry, orange, blood orange, and light floral scents. The natural scent of the grape skin, which has received nutrients from the soil, is also present. The scent of blood orange is particularly prominent.

Taste: There are no tannins, but it has a high acidity that complements the fruitiness and the contact with the grape skin adds complexity to the flavor.

Food Pairing: Fresh tomatoes, tomato dishes, asparagus dishes, and soft cheeses like mozzarella. It is a wine made from soft grapes fermented in a natural style, which is perfect for people who do not like the taste of alcohol.

この記事が気に入ったらサポートをしてみませんか?