見出し画像

Pastel de uvas con cobertura de manteiga

http://www.crtvg.es/tvg/a-carta/estache-bo-vi-672-pastel-de-uvas-con-cobertura-de-manteiga-5325470

Hoxe Rafa Durán visitará a Diego de Adega Cume do Avia en Ribadavia para recoller Uva blanca e poder realizar un gran pastel de uvas con cobertura de manteiga.

Ingredientes:

Para o pastel:

- 1 kg de uvas

- 200 gr. de fariña

- 4 ovos

- 1 sobre de lévedo

- 2 culleradas de Pedro Ximénez

- ½ cunco de leite

- 150 gr. de azucre

- Manteiga e fariña para o molde

Para a cobertura de manteiga e froitos secos:

- 250 gr. de manteiga sen sal

- 250 gr. de azucre glas

- 1 cullerada de azucre de vainilla

- A reladura de medio limón

- Unha presa de pipas de xirasol

- Unha presa de améndoa torrada picada

- Un par de culleradas do leite

Para o empratado:

- Azucre moído e un acio de uvas

Elaboración:

En Estache Bo! a uva usámola na sobremesa facendo un pastel onde temos que mesturar a fariña, o lévedo, o azucre, e os ovos. Incorporamos o leite e o viño. Vertemos sobre un molde engraxado e asentamos as uvas.

Enfornamos 40 minutos a 180 grados, mentres nunha amasadora mesturamos a manteiga co azucre, a reladura dun limón e o leite. Cando o pastel estea morno cubrimos coa cobertura e máis cos froitos secos. Empratamos e listo para comer…!!!

Como sempre, Xoanqui contará coa fantástica presenza de A veciña, Isabel Villanueva.

ここから先は

556字
この記事のみ ¥ 500

この記事が気に入ったらチップで応援してみませんか?