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チャレンジ

栽培が難しいと言われたエリアでオリーブ栽培を始めて5ヶ月、今のところは順調に育っている。

最近は異常気象で今までの常識が通じない。
無理だと諦めずどうしたら出来るかと考える思考にならないといけない。
自分は否定から入らず、どうすれば出来るかを考えチャレンジする人になりたい。

オリーブ栽培で難しいのは水の調整、高知県は年間降水量日本一、水分が多ければ抜けばいいそれをどうするか考える。

水を抜ければ温暖な高知県では必ず出来る。
栽培が上手くいけばこの高知県の新たな特産品になるようにし、お世話になっている高知県には何かの形で恩返ししたい。

これからも自然の力を借り、高知の方の力を借りオリーブを育てたい🫒


Kochi field

To challenge

It's been five months since I started growing olives in an area that was said to be difficult, and so far they are growing well.

Recently, abnormal weather has made conventional wisdom no longer applicable.
Instead of giving up and thinking about how to make it possible.
I want to be the kind of person who doesn't start from a negative point of view, but instead thinks about how to make it possible and takes on challenges.

The difficult part of growing olives is controlling the water. Kochi Prefecture has the highest annual precipitation in Japan, so if there is a lot of water, you can just drain it and think about what to do about it.

If you can drain the water, it's definitely possible in Kochi Prefecture, where the climate is warm.
If the cultivation goes well, I would like to make it a new specialty product of Kochi Prefecture, and give back to Kochi Prefecture in some way, for all the support I've received.

I would like to continue growing olives with the help of nature and the people of Kochi.🫒

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