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2020年10月16日のお弁当 Bento on October 16, 2020

30分以内でつくる、カロリー抑えめなお弁当
A low-calorie bento box. Easy to make in 30 minutes.

野菜たっぷりのお弁当 Plenty of vegetables lunch

●豚肉とピーマンのオイスター炒め Stir-fried pork and green bell peppers in oyster
薄切りの豚肉は細切りにして、塩、こしょう、片栗粉をまぶす。
ごま油を熱したフライパンで炒め、火が通ったら、
細切りにしたピーマンを加え、オイスターソースで味をつける。

Cut thinly sliced pork into small pieces and sprinkle with salt, pepper and potato starch.
Fry the sesame oil in a hot frying pan, and when it's cooked,
Add shredded green bell peppers and season with oyster sauce.


●ポテトサラダ potato salad
きゅうりを薄切りにして塩をまぶして、しばらく置いてから、
水を加え、余分な塩を流して、手で絞る。
一口大に切ったジャガイモとにんじんは、蒸すか茹でて水分を取り除く。
(他メニューのスープ煮などから摂り分けて使うのもOK) 
きゅうり、ジャガイモ、ニンジン、薄切りしたリンゴ、缶詰コーンを
ボウルに入れ、マヨネーズ、塩、こしょうで和える。 

Slice the cucumber, sprinkle with salt, leave it for a while, and then
Add water, drain excess salt and squeeze by hand.
Bite-sized potatoes and carrots are steamed (or boiled) to remove water.
(They taken from the soup on the dinner menu are also OK)
Put cucumbers, potatoes, carrots, sliced apples and canned corn in a bowl and mix with mayonnaise, salt and pepper.


●きゅうりちくわ Cucumber chikuwa
ちくわの穴に、細長く切ったキュウリを入れて、一口サイズに切る。

Put a long strip of cucumber in the hole of the chikuwa and cut it into bite-sized pieces.


●茹でキャベツのハムロール Boiled cabbage ham roll
蒸した(または茹でた)キャベツの水分を取り除き、広げて、マヨネーズを塗り、ハムを置いてくるくると巻き、一口大に切る。

Remove water from steamed (or boiled) cabbage, spread, spread mayonnaise, place ham, roll and cut into bite-sized pieces


●小松菜とチキン炒め Stir-fried Japanese mustard spinach and chicken
一口大に切った鶏肉を、ごま油を熱したフライパンで炒め、火が通ったら、
小松菜を加えて、塩、こしょう、中華だし少々で味を整える。
(蒸し鶏やサラダチキンを使えば火が通っているので、時短になります。)

Fry bite-sized chicken in a frying pan heated with sesame oil, and when cooked,
Add komatsuna and season with salt, pepper and a little Chinese soup stock.
(If you use steamed chicken or salad chicken, it will be cooked, so the cooking time will be shorter.)


●蓮根のトマトケチャップ炒め Stir-fried lotus root with tomato ketchup
蓮根を薄切りにして、水にさらす。
フライパンに油を入れて熱し、蓮根を炒める。
火が通ったら、バター、トマトケチャップ、塩、こしょうで味を調える。

Slice the lotus root and expose it to water.
Put oil in a frying pan and heat to fry the lotus root.
When cooked, add butter, tomato ketchup, salt and pepper to taste.


●梅干し Umeboshi with seeds removed


●玄米飯 Brown rice


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