2020年12月3日のお弁当 Bento on December 3, 2020
30分でつくる、カロリー抑えめなお弁当
A low-calorie bento box. Easy to make in 30 minutes.
ベジタリアン弁当 Vegetarian lunch
スープジャーで、ホカホカあったかご飯 Warm rice in a soup jar
●大豆ミートのそぼろ Sweet soy sauce flavored soy meat
ミンチタイプの大豆ミート、おろし生姜、みりん、醤油を入れて煮立てる。
Add minced soybean meat, grated ginger, mirin and soy sauce and boil.
●卵のそぼろ fine scrambled eggs
溶いた卵に砂糖を加えて混ぜ、油を熱したフライパンで、混ぜながら炒る。
Add sugar to the melted eggs, mix, and fry the oil in a hot frying pan while stirring.
●にんじん炒め Stir-fried carrots
細い千切りにしたニンジンを、ごま油を熱したフライパンで炒め、
だし醤油で味をつけ、すりごまを振りかける。
Fry finely shredded carrots in a frying pan heated with sesame oil.
Season with dashi soy sauce and sprinkle with sesame seeds.
●きぬさや炒め Stir-fried Kinusaya green beans
細長く切ったきぬさやを、ごま油を熱したフライパンで炒め、
塩こしょうで味をつける。
Fry the strips of Kinusaya in a frying pan heated with sesame oil.
Season with salt and pepper.
●玄米飯 Brown rice
●ほうれん草のごま和え Spinach with sesame sauce
ほうれん草は茹でて、水にさらしてアクを抜き、よく絞っておきます。
(この状態で取り置いておくと便利です)
ほうれん草を食べやすい長さに切り、すりごま、だし醤油を加えて和える。(※他のメニューとの味の組み合わせやお好みで、砂糖少々も加える)
Boil the spinach, soak it in water to remove the lye, and squeeze it well.
(It is convenient to set it aside in this state)
Cut spinach into pieces that are easy to eat,
add sesame seeds and dashi soy sauce, and mix.
(* Add a little sugar depending on the taste combination with other menus and your taste)
●シラタキ、にら、にんじん炒め Stir-fried shirataki noodles, leeks, and carrots
食べやすい長さに切った白滝と千切りしたニンジンを
ごま油を熱したフライパンで炒め、水分を飛ばす。
にんじんに火が通ったら、にらを加えて炒める。
顆粒中華だし、だし醤油、コショウで味を調える。
Fry the finely chopped pork in a frying pan heated with sesame oil.
Add Shirataki noodles cut to a length that is easy to eat and shredded carrots and fry to remove water.
When the carrots are cooked, add the leek and fry.
Add granules Chinese soup stock, dashi soy sauce, pepper to taste.
●レンコン、にんじん、里芋、ナッツ炒め Stir-fried lotus root, carrot, taro and nuts
レンコン、にんじん、里芋は食べやすい大きさに切り、電子レンジで蒸す。(または茹でて、水を切っておく。)
※根菜や里芋は、煮物にして別に取り置いておくと便利です。
オリーブオイルを熱したフライパンで炒め、
顆粒ブイヨン、だし醤油少々、カレー粉少々で味をつけ、
ナッツを加えて混ぜ合わせる。
(アーモンド、ピーナッツ、カシューナッツなどあるものでOK)
Cut lotus root, carrot, and taro into easy-to-eat pieces and steam in the microwave. (Or boil and drain the water.)
* It is convenient to boil root vegetables and taro and set them aside.
Fry them in a frying pan heated with olive oil,
Season with granule bouillon, a little dashi soy sauce, and a little curry powder.
Add nuts and mix.
(Almonds, peanuts, cashew nuts, etc. are OK)
●チーズを挟んだナスと、トマトとセロリの炒め物 Eggplant sandwiched with cheese and stir-fried tomato and celery
ナスは縦に半分に切り、さらに切れ目を入れてスライスチーズを挟む。
食べやすい大きさに切り、オリーブオイルを熱したフライパンで両面を焼く。
半分に切ったプチトマト、薄切りしたセロリを加えて炒め、
顆粒ブイヨン、塩、こしょう、バルサミコ酢を振って、味を調える。
Cut the eggplant in half vertically, make a cut and sandwich the sliced cheese.
Cut into pieces that are easy to eat and bake both sides in a frying pan heated with olive oil.
Add petit tomatoes cut in half and sliced celery and fry.
Sprinkle granule bouillon, salt, pepper and balsamic vinegar to taste.
●プチトマト Petit tomatoes
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