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2020年9月17日のお弁当 Bento on September 17, 2020

30分以内でつくる、カロリー抑えめなお弁当
A low-calorie bento box. Easy to make in 30 minutes.

野菜たっぷりのお弁当 Plenty of vegetables lunch

●豆苗の豚肉巻き焼き  Grilled pork wrapped with bean sprouts
薄切り豚肉を広げて塩・コショウを振る。
5~6cmくらいに切った豆苗を山盛りに乗せて、肉で巻く。
フライパンで焼き、料理酒を振りかけて蓋をして、蒸し焼きにする。

Spread the sliced ​​pork and sprinkle with salt and pepper.
Cut the bean sprouts into 5 to 6 cm pieces, put them on a heap, and wrap them with meat.
Bake in a frying pan, sprinkle with cooking liquid, cover and steam.


●野菜のサモサ Vegetable Samosa
一口大に切ったジャガイモと、小さく切ったニンジンに水を加えてゆで、
柔らかくなったら、小さく切ったいんげん豆を加えて火を通す。
水分を捨て、塩、コショウ、カレー粉、ケチャップ、酢少々で味付ける。
周囲を水で濡らした餃子の皮で包み、フライパンで両面を焼く。

Boil bite-sized potatoes and small carrots, and when they are soft, add the small beans and cook.
Discard the water and season with salt, pepper, curry powder, ketchup, and a little vinegar.
Wrap with water-moistened dumpling skin and bake both sides in a frying pan.


●いんげんの胡麻味噌和え Green beans with sesame miso
沸騰した湯に塩を加え、いんげんをゆで、一口大に切る。
ボールに、砂糖、練りごま、すりごま、ごま油少々を入れて練り、
いんげんを加えて和える。

Add salt to boiling water, boil green beans, and cut into bite-sized pieces.
Put sugar, sesame seeds, sesame seeds, and a little sesame oil in a bowl and knead.
Add green beans and mix.


●焼きナスとトマトのお浸し Soaked grilled eggplant and tomato 
ナスの皮に縦に5~6本切れ目を入れて、
魚焼きグリルで皮が焦げるまで焼く。
熱いうちに皮をむいて、食べやすい大きさに切る。
切ったミニトマト、昆布だし、水、醤油で味を調え
そのままマリネする。

Make 5 to 6 vertical cuts in the eggplant skin and bake on a fish grill until the skin is charred. Peel while hot and cut into pieces that are easy to eat.
Season with sliceded cherry tomatoes, kelp soup stock, water, and soy sauce and marinade.


●ナス、ピーマン、豆腐のマーボー Eggplant, peppers, tofu MAPO(Stir-fried spicy soy sauce)
ナス、ピーマン、豆腐を一口大に切り、炒め、
市販のマーボーソースを加える。

※ソースがない場合は、豚ひき肉、ニンニクとしょうがと長ネギのみじん切りを炒め、材料を加えて炒める。
水、醤油、酒、豆板醤で味をつけ、水溶き片栗粉を加えてひと煮たちさせて、ソースにとろみをつける。

Cut eggplant, peppers and tofu into bite-sized pieces, fry and add commercially available marbo sauce.

※ If you don't have the sauce, fry minced pork, garlic, ginger and chopped green onions, add the ingredients and fry.
Season with water, soy sauce, sake, and doubanjiang, add water-soluble potato starch and let it boil for a while to thicken the sauce.


●玄米飯 Brown rice

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