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2020年9月4日のお弁当 Bento on September 4, 2020

30分以内でつくる、カロリー抑えめなお弁当
A low-calorie bento box. Easy to make in 30 minutes.

野菜たっぷりさっぱり味のお弁当 Plenty of vegetables lunch

湯葉、エビ、人参、小松菜の煮びたし Yuba, shrimp, carrot, komatsuna boiled and soaked
水にスライスしたニンジンを入れてゆでる
ゆであがったら、取り出して型抜きしておく
冷凍エビは流水で解凍し、殻、しっぽ、脚を取り除き、背側から半分の薄さに切る
ゆでた水に、料理酒、塩少々を入れて、エビをゆでる
(生春巻き分を取り出す)
小松菜を加えて火を通したら、火を止めて湯葉を投入
湯葉がスープを含んで柔らかくなれば、できあがり

Add sliced carrots to water and boil
If boiled, take it out and cut formed
Frozen shrimp should be thawed under running water, shells, tails, legs removed and sliced from dorsal side to half thin
Boil the shrimp by adding cooking sake and a little salt to the boiled water from which the carrots were taken out.
(Take out and separate the shrimps for use in fresh spring rolls)
After adding komatsuna and cooking it, turn off the heat and add yuba
When the yuba becomes soft with the soup, it's done

●人参のラペ Carrot rappe
人参は薄くスライスし、さらに細切りにして塩を振っておく
(しばらく置いてしんなりしたら、生春巻きように少し取り出す)
干しブドウを入れて、オレンジジュースとオリーブオイルを入れて浸す

Cut the carrots into thin slices, cut them into smaller pieces and sprinkle with salt.
(When it's soft after a while, take out a little carrot for spring rolls)
Put dry grapes, put orange juice and olive oil and soak

●豚肉・エビ・人参・レタス・キュウリの生春巻き  Fresh spring rolls of pork, shrimp, carrots, lettuce, cucumber
きゅうりは薄くスライスしてから、さらに細切りして塩を振っておく
レタスは千切り
エビは、煮びたし用にゆでたものを取り出しておく
煮びたしを取り出した後の汁で、薄切り豚肉をゆでる
生春巻きの皮を水で浸して、まな板に広げ、材料を置いて巻く
調味料入れに、スイートチリを入れて添える

Cucumber slices thinly, then cut them into thin strips and salt.
Cut lettuce into thin strips
Use boiled carrots for a boiled menu
Use the boiled shrimp for the boiled menu
Boil the thinly sliced pork in the soup after taking out the boiled menu
Soak the skin of a fresh spring roll with water, spread it on a cutting board, wrap vegetables and pork and shrimp
Add sweet chili to the seasoning bowl.

●ピーマンのちりめんじゃこ炒め Stir-fried bell peppers with chirimenjako (dried sardine fry)
細切りしたピーマンをゴマ油で炒める
ちりめんじゃこを加えて、少し跳ねるまで炒める
だししょうゆ少々を振りかけて味付けする

Cut the green bell peppers into long pieces and fry them in sesame oil.
Add the chirimenjako (dried sardine fry) and fry a little more
(Maybe the fish bounces a little)
Add some dashi-soy sauce to taste

●干し小エビ、葱の卵焼き  Egg fried with dried small shrimp and green onion
たまごに、小口切りした葱と、干し小エビを加え、中華風調味料少々で味付けし、
ごま油で焼く

To the mixed egg, add chopped green onion and dried small shrimp and season with a little Chinese flavor seasoning
Bake with sesame oil

●鮭と水菜ご飯 Rice mixed with roasted salmon and mizuna herbs
塩鮭は調理酒を振り、焼いてほぐしておく
温めたご飯に、ほぐした鮭と、刻んだ水菜を入れて混ぜる

Sprinkle salted salmon with cooking sake, bake, and loosen the meat.
Mix warmed rice with loose salmon and chopped mizuna.


塩気があるご飯なので、おかずはさっぱり味にしてみました。
メニューを決めたら、できるだけ一度に切ったり煮たり下ごしらえをして、同じ材料を使いまわして、時短しました。

It's a Bento menu with salty rice, so I chose the light side dish and spicy sweet chili flavor for the side dish.
Once I decided on the menu, I cut them all at once and boiled them, so I saved time. Cooked multiple menus with the same ingredients and preparation.



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