見出し画像

韓国風牛肉炒め ★★★

こんにちは、こちらは自分用レシピ置き場。星3は自信を持っておいしいと言える料理についています。星1は失敗したけど改善のためにも残しておきたいレシピ。ちなみに星2は特別まずくもおいしくもないレシピ。ひっそりと記録していきます。新しく始める「我が家の定番レシピシリーズ」。これはただ★が3つなだけではなく、何度も作って定番化した、これからもずっとこのレシピで作り続けようと思うレシピです。

韓国風牛肉炒め

牛肉薄切り、塩
キャベツ
もやし
ニラ

すりおろし にんにく 大さじ1
コチジャン 大さじ1
醤油 大さじ1
メープルシロップ 大さじ1

鶏がらスープの素
白胡椒

Simple and lazy stir fry. Fry beef and sprinkle salt over beef while frying (it’s just how I do) over medium heat. When meat is cooked, add cabbage and cook it over a high heat. When cabbages are soft, add bean sprouts and nira (chine garlic chives?). Add grated garlic, Gochujang, soy sauce and maple syrup (honey or corn syrup works too); those are 1:1:1:1 ratios. Cook them for a few more minutes. Add salt or soy sauce to taste. Drizzle chilli sesame oil for aroma.


この記事が気に入ったらサポートをしてみませんか?