韓国風牛肉炒め ★★★
こんにちは、こちらは自分用レシピ置き場。星3は自信を持っておいしいと言える料理についています。星1は失敗したけど改善のためにも残しておきたいレシピ。ちなみに星2は特別まずくもおいしくもないレシピ。ひっそりと記録していきます。新しく始める「我が家の定番レシピシリーズ」。これはただ★が3つなだけではなく、何度も作って定番化した、これからもずっとこのレシピで作り続けようと思うレシピです。
韓国風牛肉炒め
牛肉薄切り、塩
キャベツ
もやし
ニラ
すりおろし にんにく 大さじ1
コチジャン 大さじ1
醤油 大さじ1
メープルシロップ 大さじ1
塩
鶏がらスープの素
白胡椒
Simple and lazy stir fry. Fry beef and sprinkle salt over beef while frying (it’s just how I do) over medium heat. When meat is cooked, add cabbage and cook it over a high heat. When cabbages are soft, add bean sprouts and nira (chine garlic chives?). Add grated garlic, Gochujang, soy sauce and maple syrup (honey or corn syrup works too); those are 1:1:1:1 ratios. Cook them for a few more minutes. Add salt or soy sauce to taste. Drizzle chilli sesame oil for aroma.
この記事が気に入ったらサポートをしてみませんか?