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出汁入り三杯酢漬けの鮭★★★うどんアレンジも


出汁入り三杯酢漬けの鮭


茗荷(myouga / Japanese ginger) and 大葉(Ooba / Shiso) brings summery aromas to the Japanese table.

I made vinegary mixture by combining the same ratio of dashi, rice vinegar, mirin, and soy sauce (bring everything but soy sauce to a boil, and add soy sauce after turning off the heat). Then I soaked cooked salmon (lightly salted beforehand), summery herbs, and vegetables including sliced cucumbers and okra (boiled in advance) in it. I cooled them in the fridge for a while.

🌻☀️🌿

生鮭 6切れ


生鮭に塩を振り(たくさんつかんで上の方から両面にパラパラする)、10分ほどおき、水分を拭く。

熱々にしたフライパンに油を敷き、皮目を下に並べ、中火でこんがり焼く。こんがりしたらひっくり返し、反対側は弱火でさっと火を入れる。

その間に出汁入り三杯酢をつくる。

三杯酢:
出汁、味醂、米酢、醤油を同量ずつ。醤油以外を火にかけ、沸いたら火を止め醤油と合わせる。熱いうちに鮭を漬ける。

薬味ときゅうり
薬味(茗荷、大葉、青ネギ)は薄切りにし、氷水にさらす。きゅうりは薄切りにする。

全部合わせてしばらく漬ける。

鮭と薬味のひやしうどん


茹でて冷やしたうどんに上のを合える。


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