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鯖缶で作る!キャベツと鯖のアーリオオーリオペペロンチーノ/So Easy! Cabbage & Mackerel aglio e olio peperoncino

え?これ、缶詰使ったの?と驚く!

キャベツと鯖のアーリオオーリオペペロンチーノ


材料:1人分

*パスタ 100g~120g(小盛~普通盛り)

 *キャベツ 適量(2枚)

*玉ねぎ 1/4個 スライス

 *鯖缶 キングオスカー/鯖の地中海風)

この鯖缶使ってね、美味しいから↓

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・・・(日本の物ならオイル漬け)1缶

 *鷹のツメ(赤唐辛子・小) お好み(辛いのが苦手な人1個、大人のピリ辛3個)

 *にんにく 1かけ

 *白ワイン 適量(大さじ3~4)

 *オリーブオイル 

*塩 小さじ 1/4

 *パスタのゆで汁お玉1杯


 1.鍋にお湯を沸かし、たっぷりめの塩(大さじ1/2くらい)をいれ、スパゲティーを茹でます。再沸騰10分であげます。


 2.茹でている間に、にんにくのみじん切り、キャベツ5mm切り、玉ねぎスライス、鯖缶を用意します。


3.フライパンにオリーブオイルをたっぷりめに入れ、にんにくのみじん切り、鷹のツメ,玉ねぎを入れ弱火でじっくり、オイルに味付けします。


4.キャベツを入れ炒め、鯖缶、白ワインを加え、アルコール分が飛んだら、塩を加え、ソースを作る。


5.茹で上がったスパゲッティーを茹でてる鍋からスパゲッティーをつかんでソースの鍋に入れます。鍋のゆで汁(お玉一杯分くらい)もお玉ですくってソースに入れます。パスタを中火で2分間煮絡め出来上がり。

 I can't beleive it's canned fish! So Easy!

Cabbage & Mackerel aglio e olio peperoncino

Ingredients: 1 serving

* Pasta 100g-120g (small-normal)

* Appropriate amount of cabbage (2 pieces)

* 1/4 slice of onion

* Mackerel can King Oscar / Mackerel Mediterranean style)

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* Red chili pepper(small)  1 for person who is not good at spicy food, 3 for spicy hot!)

* 1 clove of garlic

* White wine  3 to 4 tbsp

*Olive oil 1 tbsp

* 1/4 teaspoon salt

* 1/2 cup of water from boiling pasta pot


1. Boil water in a pot, add plenty of salt (about 1/2 tablespoon), and boil spaghetti. Cook for 10 minutes.


2. While boiling pasta, prepare chopped garlic, 1/2 inch cut (1cm cut )cabbage, onion slices, and open the canned mackerel.


3. Pour olive oil in a frying pan, add chopped garlic, red chili pepper and onion. slowly over low heat to season the oil.


4. Fry the cabbage, add the whole can of mackerel and white wine. When the alcohol is evaporated , add salt to make the sauce.


5. Grab the boiled spaghetti from the pasta pot and put it in the pan. Scoop the boiled water from pasta pot (about one cup of ladle) with a ladle and add it into the pan. Cook the pasta over medium heat for just 2 minutes. Done!


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