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簡単ピザ初心者用/Easy pizza from Scratch

材料:2枚分

*ぬるま湯(人肌くらい) 1と1/3カップ(320ml)

*ドライイースト 小さじ2 又は アメリカで売られてるドライイースト1パック

*砂糖 小さじ2

*オリーブオイル 大さじ2

*塩(できればシーソルト) 小さじ1

*小麦粉(オールパーパス) 3カップ半(440g)

*ハンドリングとパンにダストするための小麦粉適量


*ピザに乗せる、具、ソース、チーズはあらかじめすぐ乗せられるように準備しておくこと!


1.大きめのボールにぬるま湯と砂糖イーストを混ぜて5分くらいそのままに。


2.1と小麦粉、オリーブオイル、塩を入れ、よく捏ねる。(マシーン、手、ニーダースティック何でも良し)


3.まとまったドウの表面にオリーブオイルを万遍なく塗って大きなボールに戻し、濡れ布巾で蓋をして休ませる。


4.ドウが2倍くらいに膨れたら、小麦粉を撒いた作業台に取り出して空気抜きします。空気が抜けたらドウを2分割して、そのうちの一つを丸く薄く麺棒などで伸ばします。ピザパイの成形が出来たら、オーブンのスイッチオン。450F(230C)にセット。*同を伸ばして成形する時に必ず


5.広げたピザ生地を、パーチメントペーパーを敷いたベイキングパンに乗せ、あらかじめ用意しておいたソース、具、チーズをのせていきます。直にベイキングパンに乗せる場合はベイキングパンにオイルを薄く塗って、良ーく小麦粉を振っておきます。←これをしないとピザがベイキングパンから取れなくなるので注意。


6.具をのせたピザをオーブンの下段に入れる。下からガーッと焼きます。だいたい12分から15分くらい。


*1枚目を焼いてる間に次のを作ります。一遍に2枚作ってもいいですが、焼く時に上段に置いたものが生焼けになり易いので私は1枚ずつ焼いてます。


Easy pizza from Scratch

Ingredients: 2 sheets

* Warm water for dry yeast  1 and 1/3 cup (320 ml)

* 2 teaspoons of dry yeast or 1 pack of dry yeast sold in US

* 2 teaspoons of sugar

* 2 tablespoons of olive oil

* Salt (preferably sea salt) 1 teaspoon

* Flour (all purpose) 3 and a half cups (440 g)

* Appropriate amount of flour for handling and dusting on bread


*Prepare the toppings beforehand and set aside. This way, you can put them on the pizza easy and quickly!


1. Mix lukewarm water and sugar and yeast in a large bowl and leave it for about 5 minutes.

2. Add flour, olive oil and salt into the bowl and knead well. (Machine, hand, kneader stick anything is fine)

3. Spread olive oil evenly on the surface of the dough, put it back in a large bowl, cover it with a wet cloth and let it rest.

4. When the dough swells about twice, take it out to a workbench sprinkled with flour and punch it. When the air is released, divide the dough into two pieces and stretch one of them with a rolling pin to make pizza crust. After that, switch on the oven. Set to 450F (230C). Make other piece the same.

5. Place the pizza crust on a baking pan lined with parchment paper, and put the pizza sauce, toppings, and cheese. If you want to put it on the baking pan directly, apply a thin coat of oil to the baking pan and sprinkle the flour well. ← Please note that if you do not do this, the pizza will not come out of the baking pan.

6. Place the pizza with baking pan in the bottom of the oven. Bake from the bottom. About 12 to 15 minutes.


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